Efter medlemsmötet – tack kamrater i Oxelösundsvänstern

imageTack för förtroendet kamrater! Jag kommer självklart förvalta uppdragen och fylla dem med radikal socialistisk och feministisk vänsterpolitik.

Jag kommer också göra mitt yttersta för att vara en resurs som gruppledare för, alla er andra som tar plats i nämnder och bolag, men Självklart också för alla medlemmar och växande antal sympatisörer. Tillsammans ska vi föra en gemensam politik, med tid till stöd av varandra.

Med mina samlade uppdrag är det nu möjligt, att som gruppledare, 2:a vice ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i kultur och fritidsnämnden samt vice ordförande i Förab – att ta tjänstledigt på 50-75% som elektriker på SSAB. Jag kommer då bara jobba 5-7 dagar varannan skiftcykel, vilket möjliggör att jag envist ihop med er kan driva, utveckla och samordna vår politik.

Vi kommer vara en blåslampa på vår samarbetspartner och vara en brinnande fackla i samhället samt en skogsbrand mot den cyniska borgerliga högerpolitiken och rasistiska SD-politiken.

16 thoughts on “Efter medlemsmötet – tack kamrater i Oxelösundsvänstern

 1. Jag säger ett stort GRATTIS till Patrik som nu närmar sig rollen som heltidspolitiker.

  Patrik är en trevlig , ambitiös och engagerad person som säkert kommer göra ett mycket gott politiskt arbete.

  Det märks att han brinner hett och synligt ,likt gasfacklan på SSAB,
  för det politiska och det han åtar sig.

  Patrik är numera erfaren och säkert bekväm i sin roll som företrädare för V.

  Som ”gammal” vänsterkille vill jag dock ge honom några råd.

  Det man lär sig mest av och har stor nytta av i sin roll som politiker. Är att både lyssna av vad vanligt folk och vad dina politiska motståndare säger.

  Det är där man på bästa sätt lär sig, utformar och kompletterar sin egen grundläggande politik.

  Att bara försöka driva det som man internt tycker är ”rätt” politiskt,
  är definitivt inte alltid det bästa för gemene man och vanligt folk.

  Låter enkelt men är sant,fast svårt för många ”fastlåsta” politiker att lära sig.

  Sen ska man respektera alla våra demokratiska partier och även ta diskusionen med dem.

  Demokrati är oerhört viktigt i vårat land. Att vara en god demokrat och ha respekt för ALLA väljare och deras demokratiskt valda partiföreträdare, är A och O för en politiker som både vill bli respekterad
  och benämnd som förtroendeingivande. Då över alla partigränser bland s.k. ”vanligt folk”, så att säga.

  Så stort lycka till nu med de förtroendeuppdrag du nu har åttagit dig Patrik.

  Samt glöm nu inte, att både jag och många andra jag känner, vet hur man hanterar både blåslampor och brinnande facklor.

 2. Grattis Patrik ! till det stora förtroende du fick av medlemmarna. Jag som vanlig väljare med kryss på Dig instämmer. Ett klokt beslut. LYCKA TILL !

 3. Hur man välja en kommunist som kulturbärare är väldigt svårt att förstå. Kan förmodligen bara ske i Oxelösund.

 4. Patrik Renfors fick 12% av rösterna i Oxelösund. Därmed blev V 3:e största parti. Nils Gustavsson bör titta på Karl-Bertils jul på julafton. Alla som tjänar Under en halv miljon är INTE kommunister. Fast högern älskar detta epitet på människor som värnar andra än sig själv. God Jul Nils Gustavsson!

 5. Kul Patrik! Jag brukar ju bli beskylld för att överdriva. Nu missade jag 0,7% och därmed dog även den myten. Jag TROR du blir en bra kulturbärare i vår vackra stad. Hej!

 6. Man skall inte bo i Oxelösund om man har stora tandvårdsproblem och ont om pengar. En kvinna ringde mig idag. Jag SKÄMS över både folktandvårdens o kommunens sätt att bemöta henne. Sånt här gynnar SD. Svik ALDRIG dom svaga!

 7. Patrik skall vi ta den här debatten o vinna tillbaka svaga grupper som väljare eller strunta problemen och låta SD växa? För den här debatten även på Bos Centerblogg. Får SD 15-20% nästa gång så är inte alla dom rasister. Kan ni förstå och inse det? Trevlig Söndag hälsar: Vi Tre!

 8. Patrik mitt mål med en rödgrön trepartiregering kan vi nog glömma nu. Då hade ”jag tänkt S 31% och V o MP 10% var. Då skulle jag vara EN spelare i detta lag. Nu går inte det för jag sitter på utvisnings-bänken. Sen får nog S troligen aldrig över 30% mer. V o MP når heller aldrig 10%. Det är precis jämnt mellan blocken idag. MEN och detta är knuten som måste lösas. SD får troligen ännu mer väljare, kanske 15-20%. Om vi skall hålla SD utanför går det inte att lösa utan att överge blockpolitiken. Kanske SD har frågor där man KAN samarbeta. Alla dom människor jag känner som röstat på SD är vanliga kloka människor. Många väldigt fattiga och även många pensionärer. Kan inte påstå att jag har någon patentlösning men vi står inför dessa fakta. Mitt favorituttryck idag får avsluta: Var så god o skölj!

 9. Nu verkar dessa finnas igen. Vet inte om jag blev anmäld eller om min dator som är sen valet 2010 börjar paja. Jag har inte tagit någon ställning utan vill föra en seriös debatt om den politiska verklighet vi lever i. Sen BORDE tiden vara mogen att resonera om alla stackars människor som lever i vår närhet men INTE p.g.a. dålig ekonomi inte får del av den välfärd som vi andra har råd med. Kvinnan med trasiga tänder har börjat sin resa mot bättre munhälsa nu. Mitt tips om rätt tandläkare var tydligen en god början. Sen tycker JAG att kommunen kan bistå henne lite med pengar. Jag förstår hennes lidande o ömmar för dessa människor. Hoppas fler gör det. God Kväll mina vänner!

 10. Nu säger dom på radio Sörmland att S i Eskilstuna slänger ut V o MP o tar in M.. Vem förstår politik idag?

 11. Och SD är på väg att slänga ut regeringen. Kan det bli mer rörigt? Hoppas Anette o jag slipper rösta på M igen. Surdegar gynnar alltid fel sida. Blir det nyval får du väl ta på långkalligar. För NI kör väl här även om det bara gäller riks. GOD KVÄLL!

 12. Jaha…..då var vi där.

  Stefan Löfven och hans minoritetsregering har problem med budgeten och skyller ifrån sig.

  Lägger skulden på ett parti, som man inte ens har pratat med(vägrar prata med) och som definitivt inte har haft med budgeten att göra.

  Detta är ett ynkligt beteende av både S och MP. Hur vore det med lite respekt för den demokratiska processen och väljarna? Alltså inte bara när det då passar S.

  Vill bara påminna er i V om vad jag skrev på denna blogg i oktober.

  ”Som sagt var, budgeten ska igenom i riksdagen först.

  Det finns ingen anledningen att lova något, innan vi är där.

  Skaffar man sig inte egen majoritet, av olika anledningar, så är ju risken väldigt stor att det som förhandlas fram faller tungt.”

  ” Peter Skoglund 21 oktober, 2014 kl. 17:31″

  Nu får vi se vad som kommer ut av Stefan Löfvens egen tillverkade ”budgetkris”.
  Fortsättningen blir både intressant och mycket spännande.

  Betydligt ”häftigare” än valrörelsen.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 13. Sen har jag vid flera tillfällen tagit upp exempel på två fattiga Oxelösundare som jag VET röstat på SD. En granne och den tandlösa kvinnan. Omfattas inte dom av vänsterpartiets solidaritet. Kan även berätta att den politiker som främst lyssnade på mig i valrörelsen då jag berättade om dom psykiskt sjukas läge idag. Jo det var Thom Zetterström SD i Nyköping. Men vi måste börja tala med varandra inom dom tre blocken snart. Annars får vi aldrig någon ordning på detta land. Jag vill inte längre tala för döva öron om utsatta människor. Dom finns o vill NI kan jag visa på dom. Det har ingen vågat hitills. Verkligheten överträffar ofta dikten mina vänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*