Välkommen till projektet Utsikt!

Oxelösunds kommun har startat ett treårigt projekt som ska arbeta med frågor kring missbruksproblematik.

Hur ser det egentligen ut? Är det sant som ryktet säger? Har det blivit bättre? Vad har gjorts? Vad kan göras? Vad leder framåt? Frågorna är många och svaren blir inte enkla att vare sig ta fram eller ta itu med.

Inom detta område finns inga enkla lösningar eller mirakelkurer, men nu görs en grundlig undersökning som ska leda till förslag på förbättringar. Det är ett steg mot att bygga folkhälsa och välfärd.

Målet är att ny kunskap ska komma Oxelösund till del. Målet är också att förändra attityder kring missbruksproblematiken och ge en gemensam bild av problematiken.

Till en början gäller att kartlägga. Hur ser det ut i kommunen?

Det finns mycket information och fakta och det är svårt att avgränsa och samtidigt få med just de rätta delarna, de som kan spela roll. För att inte försvinna i all fakta utan att kunna reda ut och få syn på allt har individens utgångspunkt och samhällets utgångspunkt kombinerats. Detta har resulterat ibland annat följande kategorier där information och fakta samlas in:

• Boende
• Familj
• Sysselsättning
• Ekonomi
• Skola och utbildning
• Hälsa
• Socialomsorg
• Polis och kriminalvård
• Tillgång till och användande av alkohol och narkotika

Materialet hämtas från bland annat Socialstyrelsen, CAN, SCB, regeringen, kommunen, länsstyrelsen, landstinget, folkhälsomyndigheten, SoRAD.

Om DU vill bidra med din åsikt eller med information så gå in på hemsidan och använd formuläret. Alls åsikter tas emot! Håll utkik här på sidan för uppdateringar.

 

5 thoughts on “Välkommen till projektet Utsikt!

  1. VILL rödgrönt vinna valet? I så fall är det hög tid att befria människor från den ångest som främst S gett dom genom åren. Skall inte tjata men påminna om att alla har inte råd att besöka tandläkaren. Här förlorar S rätt många väljare. Alla får inte A-kassa. Här förlorade ni väljare. Vi la i stort ner psykvården 1995. Här förlorar ni väljare. Skall sluta nu men listan kan göras längre. Därför har vi haft borgerlig regering i åtta år. Dom KAN komma tillbaks fast jag TROR inte det. Vi är två levande exempel på människor som bytte från V 2002 till M 2006. Sen SD kräver en hel bok för att analysera. Men jag VET att många fattiga röstar på dom. Prata gärna med en granne till mig så får dom förklara. Det funkar inte att äta kakan o ha den kvar. Jag kommer samma dag som pengarna satts in på mitt konto. Sen får Anette hälften av mig. Vi delar alltid LIKA. Men viljan verkar inte så stark hos S idag därför får vi en ny RYSARE. VARFÖR?

  2. Någon kanske undrar varför vi röstade på V i Oxelösund. Jo vi båda tycker om Patrik Renfors o vet att han kämpar för våra hjärtefrågor tex. en bättre äldrevård och att personalen där får bättre villkor. Vi kunde inte se några fördelar med ett Allians-styre här. Men på riks kan vi ALDRIG stödja ett rödgrönt parti innan surdegarna är lösta. Fast detta visste NI ju redan. Trevlig Helg alla glada vänsterpartister!

  3. S ville inte ta med V i regeringen för att man hoppades på att C o FP skulle ansluta senare. Tänk så fel Löfven tänkte här. Alliansen verkar djupt sammanflätade idag. Medans rösgrönt mobbar ett parti. Min dröm om en rödgrön trepartiregering där jag skulle vara medlem i helst S förblir bara en dröm. Helt osannolikt idag. Så vad detta nyval skall åstadkomma förstår jag inte. SD kan växa o vad har man då vunnit? Jag förstår inte längre. Gör någon det?

  4. Verkar inte vara någon på vänsterkanten som förstår vad jag vill förmedla. Klart att våra två röster varken gör till eller ifrån. Självklart är det vad jag skriver i SN som berör. JAG VET DET! Jag skulle kunna elda på mot främlingsfientligheten på ett sätt som skulle TA. Det här som S håller på med nu gynnar bara SD. Ett exempel: Jag medverkade till en artikel i SN om vår städerska som tvingades bort. Hon var dessutom invandrare. Träffade henne idag. Tack vare mina tre insändare som berörde Nyköpingsborna på ett mycket positivt vis fick hon ett jobb direkt. Hon gick vinnande ur den storyn. Jag behöver inget beröm för det, men det har jag fått. Har den senaste veckan åter berättat vad S gjorde mot mig o Anette. Klart detta skadar S. Folk är på mig rätt ofta främst i Nyköping. Jag får bara beröm. En sån person vill inte S ha men M. Knepigt eller hur? Jag pratar lika mycket i Bollnäs som i Oxelösund. Alla säger då att jag är en typisk sosse. Sen berättar jag allt o dom blir jätteförvånade. Enligt en mätning idag fick SD 17%. Detta skall bemötas sakligt inte med sandlådeprat som S håller på med nu. Jag är ärlig då jag skulle vilja ha en rödgrön treparti regering med 51% Varför vill inte fler det o jobbar smart för det?

  5. Vill ha ett sista inlägg om regeringskrisen. Jo tänk er själva: Efter åtta år med en höger-regering fick vi då en rödgrön regering. KANSKE satt den bara några månader. Alliansen KAN vinna extra-valet. Dom har kanske lite lättare att hantera SD. Fast Reinfeldt är kanske den politiker som tydligast markerat MOT SD. Hur som helst ingen vet hur detta slutar. Men om folk som ÄR sossar röstar på moderaterna så underlättar det ju inte för rödgrönt. Sen att Alliansen VILL regera med stöd av SD är lögn. Jag vet vad jag vill, vet ni andra det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*