Fler Oxelösundare, bättre möjligheter och en mer utbyggd kommunal välfärd!

Folkmängden har totalt under 2014 ökat med 170 personer! Det är 130 fler än beräknat i budgeten, vilket gör att vi får ca: 5,2 miljoner extra i kommunkassan. Det går bra för Oxelösund!

30 november hade Oxelösund hela 11 573 invånare, en ökning med 85 personer. Det är en väldigt stor ökning för Oxelösund. Året 2014, fram till och med oktober, har Oxelösund haft en positiv befolkningsökning. Under november är det främst genom inrikes inflyttning som ökningen sker.

Utifrån en snabb jämförelse mellan oktober och november kan konstateras att ökningen främst sker i åldersintervallet 19-64 år (62 personer). Antalet i förskolålder 1-5 år ökar också (10 personer) samt grundskoleålder 6-15 år (7 personer).

image

5 thoughts on “Fler Oxelösundare, bättre möjligheter och en mer utbyggd kommunal välfärd!

 1. Hej ,Patrik!

  Detta låter ju positivt. Då är vi fler som vill veta mer om Ramdalens Idrottsplats. Hur kommunen har tänkt sig framtiden för IP.

  (Lägger in min/vårat tidigare inlägg under detta ämne istället. Passar nog bättre.)

  Nu när alla helger är över och de så kallade ”bondveckorna” tar vid. Så har både jag och många andra, en liten undran.

  Du är ju nu från årsskiftet, K&F-nämndens ordförande.

  Så min/våran fråga blir då.

  Vad händer i den högaktuella frågan om Ramdalens Idrottsplats drift/skötsel?

  Ett utförligt svar vore mycket önskvärt.

  Koordinatens chef Conny Zetterlund och ansvarig för IP, hade ju redan innan årsskiftet ” en plan för IP”, som han uttryckte det för nämndens politiker.

  Nu vill vi ALLA skattebetalare/invånare veta vad den ”planen” går ut på?

  Från den 1 januari 2015, står alltså Ramdalens IP, ännu utan bemanning/anställd personal. OIK:s åttaganden upphörde ju samma datum.

  Vad händer egentligen och hur kan man lämna våran idrottsplats vind för våg, utan personal/tillsyn?

  Jag/vi hoppas du kan klargöra ett och annat angående IP:s skötsel/tillsyn, för framtiden.

  Vore tacksam för ett snabbt svar.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

  1. Det har som sagt varit väldigt mycket helgdagar, då är det tomt på kontoren på kommunhuset och koordinaten. Det är jag inte direkt van vid som skiftare som normalt jobbar, helger och storhelger. Det har gjort att det tar längre tid att sätta sig in i ärenden och det här är inte den enda surdegen. Jag återkommer med ett svar till dig/er om idrottsplatsen i bloggen i ett riktigt inlägg. Igår morse hade jag ett telefonsamtal med OIK:s ordförande Stickan Kjellberg, sen hade även KFN-chefen och några till hade ett möte ihop med OIKs styrelse igår och jag ska ha ett samtal idag med Conny och sätta mig in ärendet till punkt och pricka.
   Jag återkommer som sagt med mer info.
   Mvh
   Patrik

 2. Bra att Oxelösund växer Patrik. Kanske dags att börja bygga hyreslägenheter som folk har råd att hyra. Anette o jag slutar rösta helt framöver. Vi kan inte rösta för tandlöshet o hånskratt. Därmed faller rödgrönt. Vi kan inte rösta för ökande klyftor i samhället. Därmed faller alliansen. Vi kan heller inte rösta på SD, deras människosyn o vår går inte i takt. Därmed faller SD. Att vi skulle göra oss besvär att gå till en vallokal o lägga ett tomt papper, känns meningslöst. Även det alternativet faller. Återstår endast SOFFAN. Den enda som kan ändra på detta är S. Vi har vanan inne sen 90-talet så det blir ett lätt val. Jag VET det är bara TVÅ röster som kan kvitta. Sen får inget block majoritet framöver. SD kan nog växa till 15-20%. Lycka Till Patrik!

 3. Stort TACK för svar Patrik. Det uppskattas.

  Vi är många som är minst sagt förvånade av den mycket besynnerliga hanteringen av Ramdalens Idrottsplats, med tillhörande ansvar/skötsel/tillsyn.

  Att detta inte är löst, är mycket förvånande, då ansvarig chef, nämnd och kommunen har vetat om, att OIK sa upp sitt driftavtal redan för ett knappt halvår sedan.

  Tycker det är tråkigt och beklagligt att du som ny tillträdd K&F-ordförande ska behöva ta tag i denna fråga som skulle ha varit löst innan nyåret.

  Nu hoppas vi att det snart kommer en acceptabel lösning rörandes Ramdalens IP.

  Ha det gott , hälsas från det vackra Oxelösund.

 4. Hej Patrik och vänsterpartiet.

  Idag skriver vi den 7 februari 2015.

  För ett halvår sedan, sa OIK fotboll upp sitt åtagande av föreningsdrift, rörandes driftsavtalet för Ramdalens IP.

  Vi har idag ännu inte fått se någon som helst lösning av/på hur skötseln/upprustningen av Ramdalens IP ska se ut för framtiden. Vilket borde ha varit klart och färdigt redan den 1 januari 2015.

  Att detta är en mindre ”skandal” är det inget tvivel om. Då är jag ändå snäll i mitt omdöme om hanteringen av Ramdalens IP.

  Att det har blivit så här, finns det två stora anledningar till. En stavas Lotta Johnsson-Fornarve , tidigare ordförande i K-F-nämnden och den andra stora anledningen stavas Conny Zetterlund, Kultur och Fritidschefen.

  Nu vill jag/många andra ha ett besked, Patrik.

  Eller för att prata klarspråk. Vad tusan håller ni på med i frågan rörandes Ramdalens IP?

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

  P.S Har fått ett fönsterkuvert från Vänsterpartiet som jag inte tänker öppna förrän jag får ett besked i denna fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*