Kommunens kvalitet i korthet

Oxelösunds kommun deltar sedan 2011 i nätverket ”Kommunens kvalitet i korthet”. Nätverket, som numera består av cirka 230 av landets kommuner, leds av Sveriges kommuner och Landsting (SKL).

Av de 39 kvalitetsmått som mäts har Oxelösund förbättrat sina resultat på en tredjedel av måtten. Några exempel på förbättringar är att andelen ekologiska livsmedel har ökat, fler elever fullföljer gymnasiet, det har blivit fler personal per barn i förskolan och väntetiden för plats på äldreboende har minskat.

Resultaten kommer att analyseras och ska leda till förbättringsåtgärder i berörda verksamheter.

Du kan läsa mer om resultaten på www.skl.se/kkik Resultaten kommer också att finnas på Oxelösunds kommuns hemsida inom kort.

Patrik Renfors

 

 

20 thoughts on “Kommunens kvalitet i korthet

 1. Har tänkt på en sak Patrik. Varför inte tillåta privata vårdbolag att bedriva psykiatri? Jag menar när landstingens inte funkar så borde det finnas alternativ. Ta Human tex. ett privat vårdbolag som jag har förtroende för. Kanske kunde dom bygga upp ”mini-psyk” i kommuner. Då även tillhandahålla 8-10 sängplatser för akuta behov. Dom skall givetvis ha läkare o skötare o övrig personal. Vi ser ju att privat vårdföretag är mest poppis i våra trakter. Många Oxelösundare har listat sig där. Psykvården har aldrig funkat bra. Det var rätt att lägga ner mentalsjukhusen. Men dagens öppenvård räcker inte till. Så är det bara. Politiker verkar mestadels okunnig och vi läser om läkare som utnyttjar våra svaga landsting. Förlorare blir då patienten. Att folk mår så dåligt idag o främst kvinnor har jag teorier om. Man slits ut på jobben helt enkelt. OM vi skall lösa detta behövs extra ordinära åtgärder. En kan vara att tillåta privata vårdföretag att ge sig in i detta. Tror detta skulle stärka även ordinarie psykiatri. Vad säger du Patrik? Jag tycker inget parti idag tar denna fråga på allvar.

 2. Att jag föreslog privata minipsyk är ju för att landstingen inte klarar av en god vård till alla längre. Skrev nyss en insändare om detta. Jag tänker enbart på patienten. Vi kan väl inte svika dom allra svagaste, eller hur? Förstår att detta inte passar V.

 3. Kanske inte så konstigt att SD växer så det knakar. Dom verkar bry sig om våra äldre o våra sjuka t.e.x. Varför gör inte V det?

 4. Det skulle inte behövas privat vård om samhället skötte sig. Så är nu inte fallet. Jag har bytt till en privat tandläkare eftersom folktandvården inte klarade mig. Söker mig gärna till privat psykvård av samma skäl. Det behövs privata inslag i även skolor. Idag sa en miljöpartist till mig att endast V o MP står för solidaritet. Frågade varför inte jag får stöd i psykfrågor då av just V o MP. Hon blev mig svaret skyldig.

 5. Lugn Patrik jag har inga planer på att rösta på SD. Men flera pensionärer har berättat för mig att dom gjorde det för just frågan om en bättre äldrevård. Det enda vi vet säkert till nästa val är att VFP får våra röster i landstinget. I dom andra valen håller vi alla dörrar öppna. Men så länge frågan om en mänsklig psykvård inte är löst så har i svårt för rödgrönt.

 6. Nyckeln för att få till en rödgrön regering med minst 50% är dom sociala frågorna. Har kommit i kontakt med folk i Oxelösund som röstar på SD pga. detta. Överskuldsättning är ett problem för många. Liksom psykisk ohälsa. Bostads o jobb brist är två andra. Folk avstår tandvård pga. ekonomi. Mobbning i skolor o på våra arbetsplatser. Landstinget stänger vårdavdelningar men ökar byråkratin i Vita Huset. Det senare gillar inte folk här. Därför blev VFP största parti i landstingsvalet när Nyköping o Oxelösundsbor röstade. Kollektivtrafiken funkar inte som den borde. Någon sa mig igår varför la man inte busshållplatsen vid stationen o varför öppnas inte TGOJ-banan för persontrafik. Det pratas mycket om allt detta men ingenting händer. Många ser ingen skillnad mellan vänster o höger längre. Dom rika blir rikare medans dom fattiga blir fattigare. VARFÖR? Pengar är INTE lyckan men ett nödvändigt ont. KÄRLEK råder det brist på i dagens samhälle. Vad tycker V?

 7. Den som är satt i skuld är inte fri. Sant! Men varför har inte långivarna något ansvar? Detta kan leda till livslångt lidande o kostar även pengar i ohälsa. Alldeles för få får skuldavskrivning enligt mig. Dom flesta av oss klarar sina lån, medans vissa fastnar i skuldträsket. Har V någon lösning? Vi får se nu hur det går i Grekland. Stackars människor helt enkelt. Ha en bra vecka mina vänner!

 8. Nu skall vänstern i Grekland samarbeta med högern. Just det jag försökt säga länge att skillnaden mellan höger o vänster numera är försumbar. KNEPIGT!

 9. Patrik vill redan nu informera dig att vi två byter bort V mot C i nästa val. Orsaker är att psykvården inte funkar och att bussen inte stannar vid Ramdalen. Kan för dagen inte se någon fördel med rödgrön politik. Sen har vi tröttnat på självgoda sossar. Vi ger upp o byter sida. Hoppas det glädjer ALLA.

 10. Hur länge får ni behålla Stig Kjellberg o Peter Skoglund som medlemmar? Tänker på hur ni behandlar OIK och Ramdalen. Stig Kjellberg tror jag är Oxelösunds mest kände invånare f.ö. Har du någon lösning eller tänker du fortsätta att agera struts Patrik. Min hjärtefråga är som alla vet psykvården. Här får jag inget stöd alls från om rödgröna. Tvärtom ser MP mig som en belastning. Konstiga tider vi lever i. Ibland får jag en känsla av att ALLA politiker har en egen agenda och bara vill roffa åt sig för personlig vinning. Hoppas jag har fel här. Men när alla sossar som lämnar landstinget måste ha minst en halv mille, trots att dom sagt upp sig själva eller blir folkpensionärer. Vilka vanliga jobbare får det? Jag gör som UGGLA: mår illa,

 11. Sverige tappar i pensionsrankning.

  Sverige faller i den globala pensionsligan men kvalar fortfarande in på tio i topp, visar en färsk rankning. Besparingar inom välfärden, sänkningar av den allmänna pensionen och en åldrande befolkning är de främsta skälen.

  Sverige hamnar på plats nummer sex i Global Retirement Index, en årlig rankning av pensionärers levnadsvillkor i världen, som publicerades på tisdagen. Rankningen görs av den brittiska kapitalförvaltaren Natixis Global Asset Management och granskar villkoren i 150 av världens länder. I den förra granskningen kom Sverige på fjärde plats. Schweiz toppar listan före Norge och Australien.

  Fakta
  Tio i topp i rankningen domineras av Europa:
  1. Schweiz
  2. Norge
  3. Australien
  4. Island
  5. Nederländerna
  6. Sverige
  7. Danmark
  8. Österrike
  9. Tyskland
  10. Nya Zeeland

  http://www.svd.se/naringsliv/pengar/pension/sverige-tappar-i-pensionsrankning_4322981.svd

 12. Patrik jag vet varken ut eller in politiskt längre. SD kör nog äldrevård m.m för att dölja sin ENDA politik: Släng ut invandrarna!Såna som vi två ska INTE rösta. Vi är båda vänster men kan aldrig aceptera det som hänt. För OSS är rättvisa att det skall gälla alla. Något sånt parti finns inte. Nu är det långt till nästa val….. Vård För Pengarna är ändå värda våra röster igen.?????

 13. Hej Vänsterpartiet !

  Det verkar som ni har ”stängt ner” eran partiblogg. Vilket är tråkigt.

  Vad säger ni om denna utveckling?

  Ingen ände på politikernas lönerally

  Politikerna drar ifrån folket som de företräder. Oavsett hur man mäter ligger gruppen i topp för den senaste 20-årsperiodens löneutveckling.

  Och trenden ser inte ut att ändras, snarare tvärtom.

  SCB:s statistik visar, föga oväntat, att de som fått mest i reda pengar är yrkesgrupper som vd:ar, verkschefer, läkare och jurister. Listan toppas dock av gruppen högre ämbetsmän och politiker.

  Åren 1996-2013 har den gruppen i snitt fått 34.500 kronor mer i månadslön. Snitten för hela den arbetande befolkningen är 13.600 kronor mer i månaden.

  http://www.di.se/artiklar/2015/2/13/ingen-ande-pa-politikernas-lonerally

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 14. Patrik när blev V ett rasistiskt parti? Säkert har du i SN läst om kvinnan med adhd som kommunen först skulle sparka och sen när det började blåsa omplacera. Ta Nicklas i örat nu. Han är ordförande i personal-nämnden. Tre gubbar gör ner en ensam 24-årig kvinna. Är det vänster-politik? Jag har sagt upp bekantskapen med Nicklas så länge detta inte är löst. Fallet är DO anmält också. Jag har träffat Carro o hennes kollegor. Dom trodde dom kunde lita på Nicklas o V. Nu tar Nicklas parti för den starkare parten kommunen. Bara här i Frösäng är folk upprörda. I Nyköping är det värre. Läs bloggen adhdpappan o begrunda. Vi kan ALDRIG rösta V igen om inte detta löses. Måste vi skaffa T-tröjor med texten: V är rasister nu?

 15. Tänker på alla starka feministiska inlägg som Kajsa Persson skrivit här. Hela vänsterpartiet måste nu ställa sig på Carros sida i Nyköping. Här kör gubbväldet över henne o Nicklas har inte modet att ställa sig på hennes sida. Nu står V:s trovärdighet på spel. Agera NU!

 16. En sak har fallet Carro lärt oss. Hur vi röstar i val kvittar fullständigt. Borgarna har ingen åsikt alls i detta har jag förstått. Om inte V står upp för denna fantastiska tjej vem skall då göra det? Som medmänniska skäms jag över hur samhället i detta fall Nyköpings Kommun behandlat henne.

 17. Vill sluta med att berätta detta. 26.2 fick Carro besked av sin chef att hon inte fick behålla sitt nuvarande jobb på boende-stöd i Nyköping. Hon får en ny tjänst vid Myntans äldreboende. Chefen var mycket angelägen om att hon skulle komma till deras lokal på lunchen dagen efter för att säja farväl till tjejerna. Givetvis gjorde hon inte det. Varför skulle hon förnedras mer? Alla där stöttar henne. Jag har besökt dom. Igår fick jag ett sms där hon berättade att chefen själv var där. Han hade köpt blommor o choklad och ett kort: Tack för allt. Hur falsk får en manlig chef vara? Nicklas är ju ordförande i personal-nämnden. Han törs inte agera. Nu kan det bli DO och domstol senare men just nu har humanismen och förståndet förlorat. Detta gör att vi ALDRIG mer kan rösta på V. Kan bli blankt i Oxelösund. Anette ser inget annat parti att rösta på heller. Till landstinget VET vi redan idag att det åter blir VFP. Riksdagen??? Kanske det sista jag skriver här nu. Höll på att sätta kaffet i halsen i morse. Såg en dödsannons på Hans Hedström. Men det var inte min vän utan en betydligt äldre Nyköpings-bo med samma namn. Hälsa Hasse o ni andra kämpa vidare för unga kvinnors rätt!

 18. Hej vänsterpartister i det vackra Oxelösund.

  Väntar fortfarande på ett besked från dig Patrik angående IP-frågan. Kommer det snart?

  Skickar även med ett litet reportage om de ”oskyldiga” i Researchgruppen från Dagens Samhälle.

  Tyvärr,så finns det ju alldeles för många vänsterpartister som stödjer dessa odemokratiska metoder som RG utövar och står bakom.

  Tyvärr…tyvärr……

  ”Granskare som inte tål en granskning”

  Ur tidningen DS nr 11, 2015. Den omtalade Researchgruppen har byggt upp ett åsiktsregister över medborgare som medverkar på internetforum.

  Expressen och Aftonbladet har i samarbete med gruppen avslöjat namn, adress och rasistiska kommentarer från lokalpolitiker och privatpersoner.

  Men vilka kretsar tillhör Researchgruppen själv? Här är reportaget som Fokus stoppade.

  Av: Ola Sandstig
  Publicerad: 19 mars 2015 kl. 05:01

  Läs hela artikeln…….i Dagens Samhälle.

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

 19. Rätt kul med vårt röstande. I stort väljer vi alltid mellan V och C. I landstinget är VFP givet för oss. Riksdagen är lite knepigt numera så där kan det bli vad som helst. I Oxelösund hade i tänkt rösta C senast. Efter utskällningen av Leif Thor blev det V med kryss för Patrik. Nu ser det ut att bli C ed kryss för Bo. Orsak Nicklas Franzen V i Nyköping. Släkten är således värst. Fast löser Nicklas, vilket vi inte tror Carro-fallet får vi tänka ett varv till. MVH: Roland, Anette o Bamse!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*