1 maj 2015 – Patrik Renfors tal

På 1 maj talade bland annat Patrik Renfors på Järntorget i Oxelösund. Här finnes en video för ni som inte var där, eller ni som bara vill se och höra det igen. Klicka på bilden för att komma till filmen. 

(Den skarpögde noterar fd. partiledaren Lars Ohly i publiken! 🙂 )

18 thoughts on “1 maj 2015 – Patrik Renfors tal

 1. Lyssnade på ditt tal Patrik. Jag gillade talet. Du hävdar att vi klassröstar åtminstone högerns folk. Varför inte vi arbetare alltid röstar på Vänstern får ni fundera på en stund. Anette o jag som VAR vårdbiträde och brevbärare röstar sedan 2006 på borgarna, undantag var rösten på V i Oxelösund senast. Vi kräver rättvisa åt småfolket. Även dom med olika sjukdomar. Här blir vi osams med V, varför? Adhd betyder INTE att du är sämre att jobba. Alltså fallet Carro i Nyköping som berört oss illa. Ja mycket illa. Nu går facket in från centralt håll i detta. Men Nicklas stödjer kommunen. Alltså bedriver han högerpolitik. Därför har vi ett läge med två block som fångar cirka 40% och ett främlingsfientligt parti SD som fångar 15%. Bland dessa finns mycket fattiga människor som S o M sviker. Därför röstar vi inte längre efter klass. Var så god o skölj! Men VI Anette o jag gillar dig Patrik! Trevlig vår och sommar!

 2. Nya rader i SN idag om Carro-fallet. Nyköping klarar inte att lösa detta. Nu går det till centrala förhandlingar. Sista chansen är sen AD. Men skall ett rödgrönt styre försätta sig i en sådant läge? Det bevisar ju att dom rödgröna INTE är bättre än alliansen. Man kör över en ung kvinna som haft ett kämpigt liv. Icke-feminism o även rasism som jag ser det för att hon fick spaken pga. adhd. Jag har träffat Carro o hennes kollegor och några brukare. Alla älskar Carro, utom Nicklas. Varför skall vi då rösta på V? Jag förstår inte politik längre. Vem gör det?

 3. Ni skriver på er logga, ” Ett samhälle att lita på, som bygger på omtanke, solidaritet och jämställhet istället för girighet.”

  Fina ord kan man ju alltid vräka ur sig men det viktiga är, hur man agerar med sina politiska åsikter i konkreta termer ut till verkligheten och det man pratar om.

  Vänsterpartiet har inte någon trovärdighet överhuvudtaget, så länge man står bakom och stödjer decemberöverenskommelsen.

  Alla DÖ-politiker som står upp och försvarar den. Har helt missat vad representativ demokrati, går ut på.

  Vänsterpartiet hycklar precis lika mycket som alla de andra partierna som står bakom DÖ. En överenskommelse som vi väljare inte fick ta ställning till och som inkräktar så mycket på riksdagens värdegrundade mål och demokratiska funktion.

  Respekten för de svenska väljarna, riksdagen som demokratins förvaltare, genom/av majoritetsbeslut, är helt satt ur spel.

  Vänsterpartiet som pratar om demokrati och allas rätt till den , borde skämmas.

  Att rösta på en DÖ-politiker finns INTE på kartan för mig, så länge detta elände gäller. Vet att många tycker likadant i vårat samhälle, genom dagliga samtal med alla de människor som är grunden för det goda och humanistiska samhället.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 4. Jag TROR aldrig detta kunnat ske i Oxelösund. Rätta mig om jag har fel! Jag menar om tjänstemännen gör bort sig å totalt som i detta fall MÅSTE politiken rätta till felen. Det blir knäpptyst när jag berör detta. VARFÖR?

 5. Spännande att se om någon av dig o mig får något svar. Att tiga ihjäl oss två håller inte i längden. Två frågor alltså till V: DÖ kan detta vara demokratiskt? Och har V någon åsikt i Carro-fallet. Leif Pettersson bad ju Peter Skoglund skriva och ställa frågor på V:s blogg. Nu gör han det. Att jag ställer frågan här beror ju på att Nicklas Franzens blogg är nedlagd och själv verkar han gått under jorden. Struts-beteende uppskattar vi inte.

 6. ”Calmfors sågar regeringens arbetsmarknadspolitik”.

  Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi, ser flera hinder med regeringens arbetsmarknadspolitik.

  – Det här är inte Eurovision Song Contest, säger han om målet att nå lägst arbetslöshet i EU.

  Under studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, årliga arbetsmarknadsdag fick arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ta emot bred kritik från Lars Calmfors, professor vid Stockholms universitet.

  Diskussionen om hur Sverige ska minska arbetslösheten handlade framförallt om hur unga ska komma in på arbetsmarknaden, liksom det mål som regeringen har om att nå lägst arbetslöshet i EU till 2020.

  Regeringens åtgärder i finansplanen kallar han för ett ”analytiskt sammelsurium”, det vill säga struntprat.

  – För det första måste regeringen precisera vilken åldersgrupp de menar när de pratar om sitt mål. Sedan kan man fråga sig varför vi överhuvudtaget ska sätta upp mål i förhållande till EU. Det här är inte Eurovision Song Contest.

  Han efterfrågar i stället en procentsiffra vad gäller arbetslösheten som regeringen ska arbeta mot.

  Därutöver är han kritisk till 90-dagars garantin som innebär att unga högst ska gå 90 dagar innan de sätts i arbete eller utbildning.

  – Jag tror att man med denna garanti fångar upp de ungdomar som skulle klara sig bra ändå, säger Lars Calmfors och fäller in att ett återinförande av värnplikten vore ett bättre verktyg.

  Lars Calmfors poängterar att det inte finns ett samband mellan långsiktig tillväxt och arbetslöshet.

  Han menar också att det är svårt att bedöma de samlade effekterna av regeringens arbetsmarknadsreformer.

  – Men klart är att de knappast kan sänka den varaktiga arbetslösheten påtagligt.

  Det är dessutom olyckligt att regeringen inte redovisar beräkningar av effekterna av sina reformer.

  http://arbetet.se/2015/05/19/calmfors-sagar-regeringens-arbetsmarknadspolitik/

  Att Lars Calmfors ligger närmare sanningen än vår regering, kan man bara konstatera.

  Man behöver inte vara professor för det eller ens riksdagsledamot….det räcker med att vara en vanlig arbetare.

  Förmodar att V i Oxelösund tycker som Ylva.

  Eller har ni möjligen en annan åsikt eller lite andra ”infalls-V-inklar” ?

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 7. SD och VFP nådde stora framgångar senaste valet. Nu säger man att dessa partier är populistiska. Men varför är det FEL att lyssna på folket. Dom andra partierna gör ju inte det, kanske därför man minskar? Jag vet inte, men tror det kan vara så. Folk vill ha förändringar tror jag. Folk vill skrota landstingen och låta pengarna gå till vården i stället. Folk vill att staten sköter sitt o kommunerna sitt. SJ ex. skall staten sköta. Vi kan betala statlig skatt redan vid 30.000. Lyssnar inte ni andra på ”populisterna” så ökar dom än mer till nästa val. Sen vill folk ha rättvisa. Folk vill ha in tandvården bland övrig sjukvård. Idag ser vi i munnen från vilken samhällsklass vi kommer. Är det vänsterpolitik? Stannar här för idag. Jag pratar o lyssnar på många människor så jag är väl populist, eller? Glad Sommar!

 8. Jag har i flera insändare krävt att landstinget skall läggas ner. Brukar få några kommentarer, som typ nu senast. Landstinget läggs aldrig ner för att detta är för god födkrok för politiker, slut citat. Men go vänner är inte folkets bästa viktigare än politikers? Jag fattar som vanligt ingenting längre. Gör NI det?

 9. Hej vänsterpartiet!

  Det kanske är lägligt att publicera detta på er blogg. Eller?

  Det finns ju en koppling, rörandes detta, härifrån bloggen.

  Klandras för beskrivning av Folkets hus som ”fort nazi”

  Sörmlands Nyheter klandras av PON för att ha beskrivit Folkets hus som ett ”fort nazi” och antytt att ägaren till Folkets hus har anknytningar till Sverigedemokraterna.

  ”PO skriver att en ägare av ett bolag med stora fastighetsinnehav får acceptera att bli granskad, men att skriva att Folkets hus blivit ett ”fort nazi” och antyda om ägarens personliga partitillhörighet ”har tidningen gått över gränsen för det pressetiskt acceptabla och bör klandras”.

  PON kom till samma slutsats och anser att Sörmlands Nyheter ska klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed.

  http://www.journalisten.se/nyheter/klandras-beskrivning-av-folkets-hus-som-fort-nazi

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 10. Idag är du uthängd med bild o allt på Petterssons blogg. Har försvarat dig, så nu lär jag få skit. Sen har V mage att starta en konflikt med mig. Carro-fallet gör att vi aldrig mer kan rösta på V. Är det smart i det otroligt känsliga politiska läge vi befinner oss i? Kan bli nyval redan nästa år!

 11. Känns som jag blivit vänsterpartiets stora hatobjekt sen jag tog parti för Carro. Men jag kommer ALDRIG att ändra uppfattning här.

 12. Leif Pettersson (V) anklagar SD för att inte svara på deras blogg. Men det gör ju inte V med mig heller. Fast ytterligheterna brukar ju mötas. Förstår hur fel det var att rösta med V senast. Förlåt det skall inte upprepas. Unga kvinnor skall hålla käften och har dom en diagnos så håll käften. Vad är skillnaden mellan V och SD? Glad Sommar !

 13. Verkar som jag blivit osams med även SD nu. Frågar om inte SD själva bäddat för DÖ. Man skulle ju fälla alla regeringar. Idag frågar jag vad dom fått igen med sina 13% och enbart konfrontation. Nu är jag lika hatat av både V o SD. Får hålla mig väl med C framöver. På tisdag skall Allan 94 år och jag 67 år besöka båda chefs redaktörerna på SN. Skall bli kul. Även M börjar jag bli trött på nu. Hur fan kan dom än idag tro att folk blir friska av att bli fattiga? Är man så rak som jag får man inga vänner. Fast på sikt kanske även sådana dyker upp. Hej igen!

 14. Hej vänsterpartiet.

  Journalistisk ”isolering” från verklighetens Sverige.

  Det har i dagarna kommit en mycket intressant undersökning som visar att det knappt bor några journalister i Sveriges invandrartäta områden.

  Blir någon förvånad? Blir journalisterna förvånade?

  Förmodligen inte. Fast det är ju en oerhörd markant beskrivande bild av hur de som ska beskriva ”hela Sveriges samhällsbild”, själva isolerar sig från densamma.

  Enligt undersökningen, som bygger på Journalistförbundets medlemsregister, bor 34 procent av journalisterna i Stockholms kommun, att jämföras med 9 procent av landets befolkning.

  Närmare hälften, 45 procent, av journalistkåren bor i Stockholms län, att jämföras med 23 procent av befolkningen.

  I snitt i landet finns det 1,4 journalister per tusen invånare. Stockholm ligger i topp med 4,9 journalister per tusen invånare. Därefter följer Solna, Nacka, Lidingö, Malmö, Luleå, Falun och Umeå.

  Populärast verkar stadsdelen Södermalm vara. Där går det 10,4 journalister per tusen invånare.

  Sedan kommer Hägersten-Liljeholmen (7,4), Skarpnäck (7,1), Kungsholmen (6,2) och Norrmalm (6,0).

  Få journalister bor i invandrartäta stadsdelar som Skärholmen (1,1) och Rinkeby-Kista (0,4).

  Liksom i Stockholm verkar journalister i Göteborg och Malmö föredra att bo i ”medelklassområden”. Masthugget, Majorna och Olivedal är populärt i Göteborg och Möllevången, Rörsjöstaden, Rådmansvången och Gamla Staden i Malmö.

  Det finns elva kommuner där det inte bor några journalister alls, bland annat Gnosjö, Markaryd, Dals-Ed och Laxå.

  Journalister är mest underrepresenterade i glesbygds- och industrikommuner. I de kommuner som Sveriges kommuner och landsting definierar som glesbygdskommuner bor sammanlagt 56 yrkesverksamma journalister.
  Det är 0,3 procent journalister per tusen invånare.

  http://www.journalisten.se/nyheter/fa-journalister-bor-i-invandrartata-omraden

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 15. Kanske läggs SN-bloggarna ner framöver. Jag har idag besökt SN o tog upp frågan med dom båda chefredaktörerna. Idag funkar bara SD-bloggen och det duger inte. Vet inte om ni får något samtal om detta. Frågan skall diskuteras i morgon. En blogg skall vara öppen och en kontakt mellan väljare o valda. Jag har försökt få igång en dialog om uskan Caroline Broberg. Den vill inte V ha helt enkelt. Varför skall vi två rösta V mer då?

 16. Patrik vi går mot alltmer S o M-styren. I Sörmland är detta vanligt. I Eskilstuna har även C tagit plats, vilket jag tror även är fallet i Flen. Det är nog en tidsfråga innan Oxelösund o Nyköping också styrs av S o M. Jag vet inte hur V tänker. Jag tog upp Carro-fallet när jag besökte SN 9.6. Sa att jag aldrig tänker ändra uppfattning i den frågan. Dom hade samma uppfattning. Dom har ju bandet där chefen först hyllade Carro. Sen när hon berättade om sin adhd skulle hon bort. Jag återupprepar: Ren o skär RASISM. Nu kan jag betydligt mer om detta än Nicklas. Således VET jag att Carro som själv legat på psyket har en insikt o empati som dom flesta saknar för att göra livet drägligt för den här gruppen människor. Jag menar att Nicklas kallar till möte i personal-utskottet och där tar man beslutet att hon återgår till sitt jobb som boendestödjare inom social-psykiatrin. Problemet är borta och V får en fjäder i hatten och bra PR. Hur detta än slutar om inte Carro vinner kommer jag att tjata om detta. Hur V kan svika en ung kvinna övergår mitt förstånd. Jag vet Patrik att detta inte är ditt fel. Men Nicklas har gått under jorden och är inte kontaktbar längre. Vill inte V växa? Du vet hur mycket jag pratar med folk. Jag fattar INTE. Gör du?

 17. Nu är det hög tid att skriva ett nytt inlägg Patrik. Har även bett Niklas göra det. V MÅSTE få över 10% i nästa val på riks. Just nu kör S o M samma politik på riks. Man vill närma sig SD för att vinna deras väljare. Man sviker nu flyktingar på ett beklagligt vis. Man sviker fattigpensionärer. Man sviker psykiskt sjuka. Läste att flyktingbarn ingen hjälp får trots eländig psykisk hälsa. Dom fattiga har inte råd med bostad. Dom fattiga har inte råd med tandläkaren. Samhället blir kallare för varje dag. Hörde Jonas igår på aktuellt i debatt med sossen Annika om pensioner. Jag blev frälst av Jonas tal. Annika som idag samarbetar med högern hade bara floskler att säga. Så röstar vi 2018 ja då blir det vänster-partiet.

 18. Anette o jag delar absolut inte allt V står för. Men dom tre grundläggande rättigheterna ja där står bara V oss närmast. Alltså rätten till ett arbete. Kanske kan 6 timmars arbetsdag lösa många problem. Vi behöver massor av nya medarbetare inom vård, skola o omsorg. Rätten till en bostad. Här behövs billiga hyresrätter. Idag byggs det bara för rika människor. Det M kallar valfrihet kallar jag för uppdelning efter plånbokens tjocklek. Sen har vi rätten till en god hälsa. Om detta kan jag skriva spalt-kilometer. Även här skall inte plånbokens tjocklek styra. Alla människors lika värde måste betyda något och inte bara användas som floskler. Val-rörelsen 2018 börjar NU !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*