13 thoughts on “Humor men ändå sorgligt allvar

  1. Kom inte med en länk här ovan. Det går tydligen inte att klistra in och skicka med en länk nu. Det gick tidigare. Vet du något om det Patrik?

 1. Humor eller inte men jag söker dialog för en bättre psykvård. Främst givetvis i vår närhet men även över hela landet. Jag vill träffa sjukvårdspolitiker, vårdgivare. Inget svar ännu. En ny vårdskandal är under uppsegling i Nyköping. En ung flicka som vandrar runt utan att någon kan hjälpa henne. Så här får det inte gå till. Men vi ska samarbeta för att hjälpa o inte träta. Jag är en länk men tillsammans ska den ökande ohälsan besegras. Kvinnor mår sämst och då blir frågan så stor för att ekonomiska orättvisor kommer fram. Enade vi stå söndrade vi falla!

 2. Såg ett inslag om det på SVT ikväll. För att Nyköping inte har någon egen enhet för den här flickan så får naturligtvis inte andra landsting agera på det sätt de gjort. "Det här får någon annan ta hand om för hon tillhör inte oss" verkar det som. Nyköping betalar vad jag förstår en plats åt henne och då måste hon väl få stanna där utgår jag från. Ibland får man uppfattningen av att Svedala är väldigt överbyråkratiskt, stelbent och inte minst inhumant. Låter också som ett systemfel. Landstingen ska var till för den här sköra gruppen och inte tvärtom.

 3. Oj, här var det många kommentarer med fördomar.
  Tunnelseende och enfald är inte bra att ha med sig, i den demokratiska processens som ska styra vårat gemensamma samhälle.

  En röst på Vänsterpartiet är alltså en röst på enfaldighet med stor brist på demokratisk mångfald.

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

  Att en som kallar sig feminist och socialist är så enfaldigt populistisk, var väl inte så oväntat.

  1. Jag skall inte rösta på V Peter. Men här resonerar vi om olika sakfrågor. Leif o jag har berört den psykiska ohälsan som är min hjärtefråga. Vet inte om det är så mycket politik i detta. Leif konstaterar väldigt klokt att det finns en överbyråkrati o det är ju sant. Klart du skall vara med här Peter för det är här det händer. Välkommen in i gänget. Hur vi röstar är var o ens ensak. Ibland blir jag så trött på hela skiten att jag bara vill lägga mig i soffan, som fd. sosse. Nu röstar jag som jag skrev o knäpper därmed S på näsan. Ni andra har er egna skäl o min fulla respekt. Torsdag i morgon o ärtsoppa med pannkaka ser fram emot det.

 4. Patrik: Anette o jag kan aldrig mer rösta rödgrönt innan våra "degar" är lösta. Dom kan bara S lösa. Men vi byter inom alliansen till centern nu, alternativet är ju soffan men det känns fel. Sån tur som du hade vid förra valet att Leif Thor skäller ut mig igen låter osannolikt. Det som förenar oss Patrik o även Leif är att vi alla vill ha en human flyktingpolitik. Men den finns även hos centern. Därför byter vi ut våra M-röster till C röster. Till landstinget blir det fortsatt VFP för här ingår C i styret. Det är dom två alternativ vi har att välja mellan. Men S kan lösa detta idag. Det handlar om kaffepengar. Barnslig stolthet är hindret! Vi saknar dig i Frösäng Patrik alla tre. Från oss tre till er tre: Ha det bra o var rädda om varandra!

  1. Just nu har vi genom en facebookgrupp ett omfattande arbete med att hjälpa och bistå flyktingar med uppehållstillstånd som håller på att flytta in i små modulhus som kommunen har satt på plats i närheten där jag bor Roland. Ett väldigt viktigt, stimulerande och roligt "jobb". De flesta som kommer, en del barnfamiljer, har brist på det mesta. Väldigt viktigt med det första mottagandet och välkomnandet. Man kan tänka sig om man själv var i samma sits och speciellt med små barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*