Lån till körkort kan bli möjligt

Krav efter krav från Vänsterpartiet blir verklighet. Som en del i budgetöverenskommelsen med regeringen tillsätts nu en utredning som ska lämna förslag till lån för körkortsutbildning. Syftet är att det framför allt ska förbättra jobbmatchningen.

Utredningen ska ta ställning till hur målgruppen för körkortslånet ska avgränsas. Utredningen ska även överväga om det behövs en förstärkt tillsyn över körskolor om ordningen med körkortslån införs. Vidare ska utredningen ta ställning till om alla som uppfyller vissa uppställda krav ska kunna beviljas körkortslån.

Läs mer på Arbetsmarknadsdepartementets hemsida.

One thought on “Lån till körkort kan bli möjligt

  1. Även om det finns ännu viktigare bitar att sätta tänderna i så är det här en del i möjligheten att kunna skaffa sig ett jobb. Bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*