Hur står det till i Gnesta?

Jodå, tack bra.

Vi, ungefär 10 000 själar som bor här, lever ganska väl. Här är några exempel

  • fantastisk landsbygd,
  • goda kollektivtrafikmöjligheter,
  • rätt gott om arbetstillfällen här och i omkringliggande orter,
  • skolor och kommunal service tillgänglig på de flesta håll i kommunen,
  • liten, trivsam och ganska välskött kommun med behändig organisation,
  • storstadens puls (nej det skulle visst vara lugn) på armlängds avstånd.

Det är klart att det finns vissa problem även i vår kommun och dem ska vi inte blunda för. Men de ska ses i rätt perspektiv.

Politiskt, tillhör man ju för tillfället oppositionen, så det är klart att man har synpunkter på politiken. Inget är så bra att det inte kan bli bättre men ska jag vara uppriktig, har jag inte så allvarliga saker att klaga på, när det gäller skötseln av de lokala frågorna. Den allvarligaste politiska skiljelinjen mellan oss i MP och övriga partier är synen på den ständiga ekonomiska tillväxten som hittills alltid sker på miljöns bekostnad. Det är en övergripande ideologisk fråga som kanske inte behöver hanteras så ofta i lokalpolitiken. Till vardags jobbar vi vidare med miljön och skolan och våra andra hjärtefrågor och försöker göra det utan alltför mycket politiskt käbbel. Vi i MP tror att vi kan bidra till att göra Gnesta ännu bättre.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*