Rödgrönt

Som framgått av SN, har vi i MP bestämt oss för att inte delta i en rödgrön allians i Gnesta inför valet men, i ljuset av alliansens orubbliga lagbygge, bestämt oss för att inleda ett försiktigt samarbete med S och V om några konkreta frågor, där vi har samma eller liknande uppfattningar. Så får vi se, vart det kan leda. Efter valet får vi fundera över samarbetets omfattning och utformning. Vi har haft en konstruktiv dialog i en god anda. Vi har inte viftat alltför mycket med partiflaggan och det har inte övriga samtalsparter heller. Vi tror att vi kan göra något bra inom de områden som angivits i vårt “inlägg utifrån” i SN och särskilt när det gäller barn, ungdom, förskola och skola kändes det som om vi hade lätt att förstå varandra. Personligen har jag tidigare inte haft så nära kontakter med företrädare för S och V och det har varit positivt och trevligt att nu få det. Inte för att SNs foto igår av tre av oss som fört de här diskussionerna, där en blundar och en grinar illa, ger bilden av vänlig och avlappnad gemensamhet. Vi får lägga till det bland samarbetsprojekten – att göra oss bättre på bild alltså.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*