Lååååångt ner på listan hamnade Gnesta!

Jag hör på radion att Lärarförbundet har gjort en lista på Sveriges ”Bästa musik- och kulturskolekommuner”.På sin hemsidahttp://www.lararforbundet.se/skriver man: ”Till grund för utmärkelsen ligger en sammanställning av två kriterier. Dels hur mycket resurser som kommunen satsar, räknat i kronor per invånare i åldern 7-15 år, samt hur hög medelavgiften för deltagandet i kultur- och musikskolan är.”
Jag ser att Gnesta inte kom på första plats och nyfiken som jag är tar jag fram listan (som finns på hemsidan). Jag bläddrar och bläddrar ner och upp innan jag tillslut hittar Kulturskolan i Gnesta på plats 244 av 278 kommuner!
Det är illa, mycket illa att Alliansen visar på så låg vilja att satsa på kultur för barn- och ungdomar!

Miljöpartietvill utveckla Kulturskolan! Vi vill hålla Kulturskolans avgifter så låga som möjligt för att fler elever ska ha råd att vara med. Kulturskolans verksamhet ska föras ut i alla tätorter.

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*