Flyktingbarn

Det finns nätverk av invandrarfientliga personer. Det är ingen konspirationsteori. Jag har just sett det. Jag deltog häromdagen i ett beslut i KF som innebar att Gnesta kommun kan komma att ta emot fem ensamkommande flyktingbarn. Utan att jag kommenterat detta, vare sig på denna blogg, i min egen blogg eller i pressen, har jag fått kommentarer via nätet och hamnat i värsta sortens bloggar. De enskilda kommentarerna är av den sorten (typ “om du deltagit i beslutet, bör du själv ta emot flyktingar” eller “de ljuger om sin ålder” eller “de är här för att utnyttja systemet ekonomiskt” eller anspelningar på religion, brottslighet o.s.v.) att jag inte tycker att de behöver bemötas men själva företeelsen är anmärkningsvärd. Det finns en grogrund för partier som sverigedemokraterna. Det är ju inget nytt i och för sig men nu har jag sett det på närmare håll och det manar till viss eftertanke. Jag antar att även det här inlägget kommer att reta några.

Den här energin i debatten som visas för att inte dela med sig borde kunna användas på bättre sätt. Förresten, alla de här mer eller mindre hätska kommentarerna kom från män, som det såg ut. Undrar om det är symptomatiskt.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*