Snålblåst runt Israel

Upprördheten över Israels övergrepp, våldsamhet och arrogans är mycket stor i hela världen. Med rätta. Fast man kan tycka att den borde varit mycket större för länge sedan. Blockaden har pågått i tre år. Israels ockupation på västbanken har pågått i decennier. Nu säger Israel att de av Israel fängslade s.k. “aktivisterna”, vistats olovligen i Israel och misshandlat Israelisk militär (alltså sådana som utfört piratöverfallet på internationellt vatten). De som skriver under ett papper på att det är så, släpps fria. De som inte skriver på, ska åtalas.

Historien är häpnadsväckande och beteendet skurkaktigt. Om man vill vara cynisk, är den bra på det viset att den är så uppenbar och opinionen så stark att USA kanske kan förmås att på allvar skärpa tonen mot Israel. Att staten Israel självmant skulle ändra inriktning är tyvärr svårt att hoppas på.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*