Regioner

Hur står det till med regionfrågan i Sörmland? Regionförbundet Sörmland består numera av en styrelse, vars verksamhet man kan diskutera. Att bilda en region med någon annan har diskuterats någon gång men det tycks inte vara aktuellt längre, i varje fall inte en mälardalsregion.

Några tongångar hörs om en Stockholmsregion, som Sörmland skulle kunna ansluta sig till men det verkar mycket avlägset.

Här i Gnesta har vi inom MP ibland funderat på, om det inte vore bättre för oss att tillhöra Stockholms län, när det gäller kollektivtrafiken, särskilt pendeltågstrafiken.

Så länge landstingen finns kvar, finns ingen anledning att hitta på ännu ett politiskt skikt. Att landstingen är en gammaldags politisk figur med problem, har stått klart länge. Intressant utredning om landstingens byråkrati, förresten, där Sörmlands län utmärkte sig, tyvärr på fel sätt.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*