Skolavslutning

Idag är det skolavslutning med sång och blommor. Jag känner att det finns stor anledning att fundera på vilket jobb våra skolor gör för våra barn. Både lärare och fritidspersonal har en viktig del i barnens liv . För att inte tala om matpersonal och övrig skolpersonal.
Det här skolåret har varit tufft för skolorna, då mellanstadierna har flyttats från ytterskolorna in till Gnesta och jag tänker på personal och barn som ständigt måste vara beredda på stora förändringar. Miljöpartiet vill satsa på skolan. Det kommer alla partier att säga att de vill göra men där gäller det för dig som väljare att läsa på. Vad vill du ha för skola? Vilka satsningar kommer partierna att göra? Här är ett klipp ur vår budget angående vilka satsningar vi vill göra på Barn och Utbildning:

BoU
• större lärartäthet i förskola och skola,
• utveckling och vitalisering av kulturskolan,
• återställande i så stor utsträckning som möjligt av mellanstadier i alla skolor,
• stöd för gymnasieutbildning i kommunen
• åtgärder för elever med särskilda behov
• andra åtgärder för kvalitetshöjning i förskola och skola.

Vi har för 2011 avsatt 235 miljoner kronor för detta i vår budget.

Här kan du hitta mer om vad vi vill göra i skolorna!

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*