Sömnig debatt

Intresset hos gnestapolitikerna för debatt är kanske lite sömnigt, i alla fall på SN-bloggen. Det må vara tillåtet för dem som känner så. Någon gjorde bort sig lite i början och ville sedan inte vara med (M). Någon annan blev stött och vill sedan bara yttra sig någon annanstans (FP). Någon dyker upp mer sällan men med läsvärda inlägg (S och KD) Vi i Miljöpartiet har bestämt oss för en viss kontinuitet i bloggandet, helt enkelt därför att vi tror att det är bra att synas i detta forum. Även från vänsterpartiets sida duggar blogginläggen för det mesta tätt. Här svallar känslorna ibland och här finns inga småskurna kommungränser. Säga vad man vill om en del tillspetsade formuleringar men Mikke Schirén är den av oss alla, som får igång lite hetare debatt då och då. Personligen är jag inte lagd åt det hållet men jag måste medge att det är roande. För egen del försöker jag vara saklig men samtidigt tala om, vad jag tycker. Kanske bra på sitt sätt men tyvärr lite torrt.

Det finns inga givna svar i den ständiga diskussionen, om politiken behöver samförstånd för att göra nytta eller konfrontation för att hålla sig vital. Att det är mer av det förstnämnda i lokalpolitiken och mer av det sistnämnda i den nationella politiken är i alla fall klart för mig.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*