Budgetarbete

Jippi, vi har haft ett nytt GPF-möte i Gnesta!

Skämt åsido, det är möten om goda idéer rörande vissa gemensamma budgetförutsättningar i framtiden. Det gäller t.ex. jämförelser med andra kommuner, befolkningsprognoser, olika pengsystem, buffertar, långsiktiga mål och mycket annat. Ett bra möte blev det i god anda. Vi slapp både partipolitik och det mesta om de mer fluffiga begreppen, typ transparens, trattar, balanserad styrning, värdegrunder. Mycket ambitiöst och professionellt upplagt och tack till tjänstemännen på ekonomisidan för dessa insatser!

Lite finslipande på förslagen och sedan blir det upp till politikerna att bestämma, vad man vill enas om och vad man möjligen vill göra partipolitik av. Igår lät det som om det finns goda möjligheter att nå samstämmighet i ganska många av frågorna.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*