Kärnkraft

Med två rösters övervikt drev alliansen igår igenom ett beslut att tillåta nya kärnkraftverk, trots att man inför förra valet sagt att man inte skulle det. Nya kärnkraftverk får betydelse för energianvändning under mycket lång tid och ett oräkneligt antal generationer kommer att få leva med den risk avfallet innebär. Avfallsfrågan är inte löst och uranbrytningen innebär miljörisker. Kärnkraft ökar kärnvapenrisken och kärnkraft är inte en förnybar energikälla.

De grönröda säger att de ska riva upp beslutet, så det är bara att hoppas på ett maktskifte. Men annars kanske problemet kan lösa sig självt genom att det blir för dyrt att bygga nya kärnkraftverk utan statssubsidier.

Miljöministerns förklaring igår till beslutet var att han tidigare varit emot kärnkraften, demonstrerat och skanderat o.s.v. men att han senare deltagit i beslutet att stänga Barsebäck!

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*