Prinsessan och hela kungariket

Det ska bli bröllop idag. Det har väl inte undgått någon. Intresset för evenemanget når visst inte upp till vad man trott men att döma av mediabevakningen verkar det onekligen stort. Svenskarna sägs numera vara mindre positiva till monarkin än tidigare men fortfarande vill hälften eller fler ha den kvar. Men, ärligt talat, monarki är en tokig varubeteckning. Vi har ingen monarki, tack och lov. Kungahuset är staffagefigurer som många är intresserade av, som vissa anser gör någon sorts pr-nytta för Sverige och som andra retar sig på. Det är ingen idé att diskutera det berättigade eller oberättigade i den ärvda kungatronen o.s.v., eftersom den s.k. monarkin varken har makt eller politisk betydelse. Det finns ingen som på allvar hävdar en återgång till något annat. Personligen är jag inte intresserad men å andra sidan stör det inte mig att kungahuset finns kvar, om folk nu vill det.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*