Gnesta vs andra kommuner

Nu under sommaren har jag varit på resa i Sverige. Jag har bott och turistat i flera kommuner av varierande storlek. Jag har inte på något sätt detaljstuderat orterna jag har besökt utan mest funderat på vad jag fastnar för och dras till när det gäller att turista i Sverige.
Dels tycker jag mycket om den vackra naturen med sjöar, berg och ängar och dels är det orter som bevarat sin historia och samtidigt utvecklats till moderna städer där historia och modernt leverne går hand i hand som jag fastnar för.För Gnestas del får jag en del idéer, både små och stora.

Jag skulle tycka att Gnesta, så här i sommartid, skulle få blomstra i alla sina tätorter. Det vore kanske en idé för kommunen att se över på vilket sätt man pryder våra orter? Blommor på fler ställen inne i Gnesta och varför inte blommor på busshållplatser i hela kommunen?

Det vore både trevligt och informativt med infartsskyltar till alla tätorter. Varför inte tillexempel ”Välkommen till Stjärnhov, en lysande del av Gnesta.” Den bjuder jag på alldeles gratis 😉

Miljöpartiet i Gnesta har även motionerat om attutreda fler campingplatser i kommunen! Genom att få fler campingmöjligheter skulle vi få fler turister att stanna i kommunen istället för att vara på genomresa. Motionen hittar du här

Det vore även trevligt med initiativ som ”Bondens marknad”, andra marknader eller varför inte en kulturfestival? Tänk dig en kulturfestival i hela kommunen där lokala musiker, dansare, konstnärer med flera ställer ut, uppträder. Det vore kanon!

Några idéer så här i sommartid.

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*