Det börjar brännas snart

Nu börjar det brännas. Snart är semestrarna slut. Snart är allt tillbaka i vanliga gängor. Och snart är det val. Huur ska det gå, hur skaa det gå?

Ska penningen segra igen med Borg i spetsen eller kommer alliansen att snubbla på mållinjen, t.ex. därför att Centern eller KD inte klarar fyraprocentsspärren? Kommer de grönrödas engagemang för mindre klyftor i samhället och för miljön att få väljarnas förtroende eller ska de misslyckas, därför att vissa av deras ledare inte har tillräcklig trovärdighet?

För min del tror jag stenhårt på vår sak, Miljöpartiets alltså. Folk har blivit tillräckligt miljömedvetna för att inse att det behövs en aktiv miljöpolitik. Det enda säkra sättet att åstadkomma det, är att rösta på Miljöpartiet. Vi får se, hur långt det räcker denna gång.

På lokalnivån här hemma är det mest oroande, vad som händer, om något nytt parti får plats i fullmäktige. Inte för att jag tror det men det får en att fundera. Om jag skulle gissa bland frågor som varit aktuella under den innevarande mandatperioden och som kan ge utslag i valet, tror jag att alliansens misskötta skolpolitik är en sådan.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*