Blockpolitik

Just nu leder Alliansen över de grönröda, säger en opinionsundersökning. Det slår väl lite fram och tillbaka. Men om valet föll ut enligt denna undersökning, skulle Sverigedemokraterna komma in i riksdagen och dessutom bli vågmästare. Intressant läge. De flesta har förklarat att man inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna men det finns många frågor att fundera på. Gäller det alla frågor? Vad betyder samarbete? Ska man avstå från att rösta för egna förslag, bara för att Sverigedemokraterna också röstar för det? Vilket samarbete överblockgränsen får vi se? Blir det nyval och i så fall när? O.s.v.

Det är inte klart uttalat av alla, vad man tänker sigs, om motsvarande läge uppkommer i Gnesta. Att Miljöpartiet inte kommer att samarbeta med Sverigedemokrater är klart, liksom att Sverigedemokraterna står till höger på den politiska skalan.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*