Nu kör vi

I helgen träffas miljöpartister från hela Sörmland i Öllösa utanför Stjärnhov. Marianne och Lasse Winqvist ordnar, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Lasse är en riktig trotjänare, som ägnat mycket tid och omsorg åt Miljöpartiet i Gnesta, ända sedan kommunen blev egen kommun.

Det kommer att bli en “kick off” inför valet och hösten. Valmanifest, och valprogram är redan beslutade och tillkännagivna, så det lär inte bli så mycket nytt i det avseendet. Nu gäller det att planera praktiska aktiviteter inför valet och att ingjuta mod och entusiasm i oss själva. Nu ska vi försöka göra Sörmland till det gröna länet. Vi har sedan länge haft ett gott gensvar i Gnesta och hoppas vi får det i höst också. Jag har inte riktig koll på de övriga kommunernas siffror i huvudet men tror att det kan bli detsamma där.

Det känns som om miljörörelsen har vind i seglen. Och det behövs.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*