Tjaa

Så var det vara dags för en ny historia med politiker som inte kan hålla rätt på gällande ersättningsregler. Suck. Lite tröttsamt blir det allt, både på det ena och andra sättet. Diskussionen lär fortsätta och så ska det förstås vara.

För min del funderar jag just nu mer på, det eländiga opinionsläge som enligt de senaste mätningarna gäller för de grönröda partierna och varför Miljöpartiet under senare tid haft så svårt att få in miljö- och klimatfrågorna i debattens fokus. Det kunde vara lätt att säga “gör som i Stockholm, där är senaste opinionssiffran över 18 %”. Men Stockholm är Stockholm och förhållandena där är annorlunda än i småkommuner ute i landet, där siffrorna är mindre än hälften. Men för just Gnestas del har Miljöpartiet i flera val haft nästan lika höga siffror som storstäderna. Kul! Om det beror på att gnestaborna är särskilt förnuftiga människor, närhet till Stockholm, demografi eller något annat, vet jag inte. Men det är något att försöka leva upp till även i höst.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*