En vacker dag i Gnesta

Igår hade vi besök av vår riksdagsledamot Gunvor G Ericson. Först stod vi vid tåget och delade ut valmaterial och rättvise- och kravmärkta bananer. Det var jätteroligt att träffa pendlare som sade ”jag ska rösta på er” men mest förvånad blev jag nog av en man jag träffade.

Jag:
”Kan jag få räcka över valmaterial och en banan från Miljöpartiet?”

Han:
”Nej, jag vill inte ha det”

Jag kände mig lite förvånad eftersom de flesta tog emot…

Han fortsatte:

”Jag har nämligen redan röstat på er!”

Gunvor G Ericson och Lisa Börjesson

Efter den trevliga stunden på stationen fortsatte vi till Gnesta Strand där vi värmde oss med kaffe och te och åt en smörgås.
Dorothée von Essen berättade om arbetet i restaurangen och om hur det är att vara småföretagare.
Gunvor G Ericson berättade om att Miljöpartiet vill sänka tjänstemomsen och arbetsgivaravgiften.
En mycket givande stund, då jag personligen fick en mycket bättre inblick i hur det är att driva företag i Gnesta.

Vi åkte vidare till Laxne skola där den nye rektorn Ulf Johansson visade oss runt och berättade om verksamheten.
På förskolan blev vi visade runt av Maria Stamm i de vackra lokalerna.


Mats Dellrud, Kerstin Landin, Lisa Börjesson, Gunvor G Ericson, Jag
fotade gjorde Sten E Karlsson

Sedan fick vi äta den goda skolmaten som tillagts av husmor Christina Lundstedt.
Besöket i Laxne berörde mig lite extra eftersom jag bor där och kände mig jättestolt över att få visa upp det fina som finns. Jag har inte politiskt varit med så länge att jag kan ta någon ära som helst av det, men jag hoppas att jag får chansen att framöver kunna verka för att det som är bra lyfts fram och att förbättra det som behövs, och då menar jag inte specifikt enbart skolan utan hela samhället.

Efter besöket i Laxne fortsatte mina vänner i Miljöpartiet in till Gnesta tätort och Strömmentorget medan jag åkte iväg till mitt arbete.

Mina intryck från denna dag:

-Vi måste lyfta fram allt det fina som finns i Gnesta. Till exempel Frösjön ( där vi har motionerat om ett vattenkonstverk), den vackra landsbygden, företagen, alla våra orter, skolmaten (att den görs från grunden och att husmor i Laxne till och med steker pannkakor till alla barn!)

-Våra förskolor och skolor behöver mer resurser i form av pengar. Pedagogik kan inte lösa allt. Små barn som behöver omsorg och hjälp med blöjbyten och matning till exempel ska få den hjälp de behöver.

En mycket trevlig dag!
Tack till Gunvor för att du kom, tack till alla Miljöpartister som ställde upp, tack till Gnesta Strand och Laxne skola!

Kukkamariia ValtolaSjöberg


Här är Gunvor utanför Gnesta Strand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*