Varför rösta och på vad?

Varför rösta?
Du kan vara med och påverka. Du kan vara med och bestämma. Du kan styra Sverige. Allt detta genom att rösta. Den som verkar som politiker är vald av dig och ska företräda dig.

På vad?
Det är härligt med demokrati, att vi alla kan få bestämma själva vad vi tror är bäst för Gnesta, Sverige och världen. Men det är stora skillnader på partierna, även om det kan låta som om alla vill samma sak.

Varför Miljöpartiet?
Vi i Miljöpartiet vill verka långsiktigt och genomtänkt, vi vill ta beslut som inte bara glädjer oss som lever nu utan även i framtiden. Ett par hundra lappar mer i plånboken är futtigt jämfört med skolor som tillhör topp (istället för botten) skiktet av alla skolor, miljövänlighet med mer och billigare kollektivtrafik, närproducerad mat, satsningar på tillgänglighet för alla, mellanboenden för äldre, se över möjligheter för vindkraft… Jag skulle kunna fortsätta in i oändligheten och det är det vår politik handlar om både på riks- och lokalplanet. Långsiktighet och ett modernt Sverige som tänker nytt. Både vår generation och nästa tjänar på att vi investerar i till exempel miljö. Det blir nya gröna jobb, en bra start i livet för barnen, en bra ålderdom och djur och natur får den omsorg den ska ha.

Därför väljer jag Miljöpartiet!

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*