Lite av varje

Valet närmar sig och mina tankar finns på många olika håll därför blir det ett blogginlägg med lite av varje:

1. Gnesta Kommun går med överskott. Alla kommuner bör ha ett visst överskott så det är bra i sig men med tanke på de stora besparingskrav Alliansen i Gnesta lagt på bland annat skolan i samband med förra årets beslut att bussa in 5:or och 6:or till tätorten, stora barngrupper i förskolan (större än Skolverket rekomenderar) och den dåliga rankningen för både Kulturskolan och skolan kan man lätt räkna ut att Alliansen skurit allt för hårt i viktiga verksamheter till förmån för ”pengar i ladan”.
Min slutsats: istället för att ha sparat så mycket kunde man ha satsat, och fortfarande haft det överskott som man bör ha. Men där prioriterar vi partier olika.

2. Val i världen. I Afghanistan röstar man dagen innan oss och att höra rapporteringen om det valet får mig att ytterligare vilja lyfta fram hur viktigt det är för demokratin att så många som möjligt går och röstar här hemma. Vi har en förmån att leva i ett land med en lång demokratiskt tradition där vi nästan glömmer bort att ”valet är min möjlighet att göra min röst hörd”. Det kan vara av godo att lyfta blicken mot andra horisonter ibland och påminnas att val i andra länder inte alls kan genomföras under säkra förhållanden och att många länder inte ens har demokrati.

3. Idag har vi i Miljöpartiet i Gnesta stått vid pendeltåget och delat ut valmaterial i form av ekologiska basilikafrön och broschyrer. Återigen var det många som sade att de hade eller skulle rösta på Miljöpartiet och det värmde i höstregnet.

4. Vet du förresten vad Miljöpartiets symbol Maskrosen står för?
”Vår symbol är maskrosen
därför att den är gul som solen,
går att äta och dricka
men betraktas som ett ogräs av det
teknologiska tillväxtsamhället som
trots alla sina gifter inte kunnat utrota den.
Den spränger sig rakt upp genom asfalten.”

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*