Rasistvindar

Rasismen griper omkring sig i många länder i Europa. Många parlament har fått in s.k. högerpopulistiska partier. I EU förestår många debatter om, hur murarna runt EU ska upprätthållas och hur immigrationen från andra länder ska begränsas och stoppas. Svartepetterspelet om vilket land som ska ta vilket flyktingansvar är inte vackert. Nyligen har vi hört, hur romerna hanteras särskilt i Italien och Frankrike men motsvarande tendenser finns här hemma, om än i liten skala. Ett nytt och rasistiskt parti hör just röstats in i Sveriges riksdag. Även i Gnestas kommunfullmäktige kommer att finnas en sverigedemokrat. Det beror naturligtvis inte på att lokalpress rapporterat på det ena eller andra sättet. Det kan var och en räkna ut. De underliggande orsakerna till att över 300 000 svenskar och över 300 gnestabor röstat på sverigedemokraterna är viktigare än så och bör tas på allvar.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*