Mediastrategier

SN har för avsikt att permanenta politikerbloggen. Idén med bloggen under valrörelsen var bra och jag tycker att den fungerade. Behovet av fortsättningen är jag inte lika övertygad om men för all del. Vi har fått regler som ska följas, för att man ska få använda bloggen och det är inget konstigt med det. Men det ska bli spännande att se, hur SN kommer att övervaka bloggandet och tillämpa sina egna regler. Det kan bli en grannlaga uppgift. Kanske skulle tidningen ha gett sig själv en lättare uppgift i det avseendet, om man utformat reglerna ännu tydligare. Kanske blir det inga problem alls. Vi får se.

I den växande floran av nya sätt att kommunicera är det allt viktigare för ett politiskt parti att ha en genomtänkt mediastrategi även på lokal nivå. SN frågade förresten häromdagen, om vi i Miljöpartiet tänkt skicka våra företrädare på mediaträning. Ett tecken i tiden snarare än en pik, tror jag. Vi har haft så mycket mediakontakter att hantera att vi inte hunnit diskutera den frågan :-).

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*