En droppe i havet

”En droppe i havet”

På väg till jobbet lyssnar jag på radio. Insamlingen för Världens barn har startat och Mark Levengood svarar så ”mitt i prick” på Lotta Bromés fråga ”spelar mitt lilla bidrag någon roll, det är väl bara en droppe i havet” och Mark svarar om hur just den droppen kan hamna helt rätt hos någon där den gör skillnaden mellan liv och död.
Det sätt att tänka som Mark Levengood ger uttryck för, landar helt rätt hos mig.
Man kan också tänka ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” och det gäller oavsett om vi diskuterar insamlingar för välgörande ändamål eller det vardagliga här hemma i Gnesta. Jag har valt att engagera mig politiskt för att dra mitt strå till stacken och jag vet att många, många engagerar sig i att göra Gnesta ännu bättre genom till exempel frivilligarbete i föreningar, hjälpa utsatta eller bara engagera sig i sin nästa.
Jag tror att det vi kan göra för varandra är ytterst viktigt och alla har vi någon talang, förmåga som kan hjälpa någon annan.
Det vore trevligt om ännu fler ville engagera sig politiskt, för ju fler vi är desto mer kan vi göra. Under min tid i Miljöpartiet har jag känt att jag kan påverka och också lyfta frågor som är viktiga för mig och andra.

Den där droppen i havet, är nog ganska viktig ändå. Det jag kan göra, spelar roll, och jag hoppas att du också vill engagera dig på något vis?

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*