B&U

Miljöpartiets profilfråga nummer ett är miljön. Det vet väl alla. Och så kommer det att förbli. I Gnesta är profilfråga nummer två skolan i vid bemärkelse. Vi har tjatat lite men budskapet är viktigt och värt att upprepas.

Det finns ett gymnasium i Gnesta. Det är första gången och det är bra för orten och hela kommunen. Så småningom kanske vi kommer att få fler gymnasielinjer här. Och skolorna ska bli bättre. En del säger att de är bra redan nu men vi i Miljöpartiet vill gärna göra mera för att minska barngrupper i både barnomsorg, förskola, fritids och skola (eller om någon vill kalla något av detta för något annat, så för all del) och öka lärarkompetensen. Att det ska finnas bra skolor i alla kommundelar tycks de flesta numera vara ense om. Andra frågor att hantera är vitalisering av kulturskolan och möjlighet till profilering av skolor. Valfrihet är bra och man måste inte vara låst vid att kommunen ska tillhandahålla alla tjänster eller precis si eller så stor andel av tjänsterna. Målet är en inriktning på särskilt hög kvalitet, kontroller och utvärdering samt vid behov åtgärder för förbättringar.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*