Jämställdheten i politiken

Jo, det är faktiskt dåligt med den i gnestapolitiken. Just nu är det visserligen ganska öppet vem som blir Miljöpartiets man eller kvinna i kommunstyrelsen, men från början var det tänkt att bli Mikael Clemens och med sig hade han socialdemokraternas Johan Rocklind och vänsterpartiets Mikke Schirén. Idel män i toppen alltså. Liksom på ordförandeposterna i nämnderna. Göran Benedicks har således helt rätt, vi är inte ett dugg bättre än alliansen när det gäller jämställdheten.

Men återväxten är god, vi har ett gäng fantastiskt duktiga unga nya kvinnliga förmågor i Miljöpartiet i Gnesta, så jag är säker på att vi kommer se förändring inom några få år. Vi tar det definitivt på allvar, jag kan nästan lova att ingen miljöpartist skulle uttrycka sig som Henric Sörblad gjorde för några månader sedan ”Jag är trött på den politiska korrektheten” för att försvara den ojämställda fördelningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*