Förtroendebranschen

Jag nickar instämmande när jag läser detta av SNs ledarskribent Olof Jonmyren. Det är ju så enkelt. Politiken är en bransch där man inte bara ska vinna väljarnas förtroende utan också förvalta det under hela mandatperioden.

Politikerna är de som är utsedda av väljarna till att representera dem och fatta kloka beslut. En politikers uppdrag är inte att se till att bli bjuden på så många resor som möjligt eller att kvittera ut så höga arvoden som möjligt.

Politiken ska vara så transparent som det bara går. I Gnesta har vi öppna möten i fullmäktige, nämnderna och till och med i kommunstyrelsen. Det är bra. Protokollen från varje möte finns att hämta på kommunens webbsida efter några dagar. Vi borde bli ännu bättre när det gäller detta, de kommunalpolitiska mötena borde självklart streamas direkt via webben och finnas tillgängliga för nedladdning efteråt.

Men nyckelordet är ändå förtroende. Ett förtroende gentemot väljarna att föra ut den politik vi lovat dem inför valet. Förutom att vi självklart ska vara ärliga och spela med öppna kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*