Vårdnadsbidraget – vad tycker du?

I papperstidningen idag läser jag om vårdnadsbidraget i Gnesta som nu ser ut att försvinna. Det känns kanske inte som någon kioskvältare eftersom både S och V är helt emot det.

Miljöpartiet tycker att människor ska ges möjlighet till att vara hemma mer med sina barn, att få tid till att leva är ju på något sätt en av grundbultarna i vår politik. Däremot är vi väl kanske inte några stora fans av vårdnadsbidraget som det ser ut, ett bidrag som cementerar könsrollerna, det är kvinnor som är hemma med barnen, kvinnor som förlorar i inkomst på både kort och lång sikt.

Det hade varit intressant om SN hade valt att ta upp den aspekten, hur många män respektive kvinnor som valt att vara hemma med vårdnadsbidrag i Gnesta under de år som det funnits.

Istället för vårdnadsbidrag förespråkar Miljöpartiet något som vi kallar för ”barntid”. Det är ett statligt, pensionsgrundande bidrag man skulle kunna få om man går ner i tid till 75% av sin ordinarie arbetstid.

Jag vet att det här är en ganska het potatis men jag är ändå nyfiken på vad du som är gnestabo tycker. Det blir så tråkigt om bara jag sitter här och tycker, så passa på att tycka till i kommentarerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*