Goda grannar

Goda grannar

Redan inne på den kombinerade lanthandeln och pizzerian Abbes förstår jag att engagemanget i byn är stort. Jag har gått in för att fråga efter vägen till Folkets hus. ”Ska du på mötet” får jag till svar, och därefter vägbeskrivningen. Väl ute hinner jag gå ett tiotal meter innan jag passerar kyrkan. Där finns en stor skylt som förklarar att församlingen har tagit tydlig ställning för pendeltåget.

På Folkets hus iMölnbo har drygt 50 mötesdeltagare samlats för att dela med sig av bakgrundsfakta om hotet mot pendeln samt för att bidra med idéer och tankar om vad som borde göras, vilka som ska kontaktas, med mera. Alla är eniga om en sak: den pendeltågstrafik som finns idag är ett minimum, om några förändringar ska ske så är det fler turer som ska till, absolut inte motsatsen. Det är fantastiskt att få vara med och lyssna på så mycket engagemang och goda idéer.

Det har nu gått två veckor sedan Trafikverkets ogenomtänkta planer först nådde ut. Protesterna har tagit olika form, och mötet i Mölnbovisar att de kommer att fortsätta hela vägen fram till ett positivt beslut. På tåget hem till Gnesta känner jag mig mer optimistisk än på länge.

Carl Werner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*