Indragningar av tåg tillGnesta

Enligt Trafikverkets remissförslag ska tre tågavgångar dras in för Gnestapendeln från och med 2014.
De tåg som det gäller är ett på förmiddagen och två på eftermiddagen.
Från början hotade man med att dra in alla avgångar och nu är det tre avgångar kvar som man vill ta bort.
Vår kommentar till detta är att det för Gnestas pendlare, ortens utveckling, för miljön och klimatet behöver vi få mer tågavgångar inte bara i Gnesta utan i hela Sverige. Det är en konstig ordning att slå en välfungerande pendellinje till Gnesta i bitar för att börja bygga på andra sträckor. Det rimliga vore att bygga ut spårkapacitet, se över möjligheter till att bygga ”omkörningssträckor” och agera efter samhällsnytta istället för samhällsekonomi när olika tåg måste ställas mot varandra. Även Trafikverkets prioordningar, riktlinjer, arbetssätt och den politiska styrningen bör ses över!
Vi anser att minst det antalet avgångar som idag finns också fortsatt ska finnas på Gnestapendeln.
Vi avser även att fortsätta prata tågpolitik med våra regionala- och rikspolitiker för att fortsätta slipa Miljöpartiets tågpolitik. Här kan du läsa mer om Miljöpartiets tågpolitik:http://www.mp.se/sites/default/files/pm_miljopartiets_tagsatsningar.pdf

Nu fortsätter dialogen med Trafikverket för att få till en ännu bättre tågplan för 2014.

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*