Vill ni gå på cirkus? Välkomna till Kommunfullmäktige i Gnesta (fri entré)!

Visserligen har vi bara varit med under en mandatperiod i Kommunfullmäktige, men sedan den nya majoriteten tog över styret i Gnesta, kan man lugnt säga att mötena förändrats. En majoritet som har dålig koll på sina ärenden och gör uppenbara fel, utan att vara villiga att rätta till dem samt en totalt oenig opposition.

 Alla valärenden skulle genomföras före budgetdebatten. När valnämnden skulle väljas, begärde Moderaterna att det skulle ske enligt proportionellt valsätt. Uppenbarligen hade de ingen aning om vad det innebar och på vilket sätt det skulle genomföras. Lyckligtvis fanns en kunnig miljöpartist bland fullmäktiges ledamöter som kunde styra upp det hela. 40 minuter tog det valärendet.

 När det blev dags för budgetärendet fanns inga åhörare på plats och inte heller någon journalist från pressen. Därför finns det ingen artikel baserad på vad som egentligen sades under ärendet. Däremot hade SN en artikel där Moderaternas partiföreträdare angriper MP:s budget istället för att säga något om majoritetens egen. Därför har vi kontaktat SN och idag har vi fått uttala oss om vår budget i en artikel. 

 Miljöpartiet är det enda oppositionspartiet som mäktat med att göra en budget och treårig investeringsplan, eftersom oppositionen inte fått några ekonomiska underlag förrän förra torsdagen och alltså inte haft mer än tre dagar att arbeta fram en budget på. Trots det har vi i MP tagit fram en budget som både visar på vilka satsningar vi vill göra, men även vilka besparingar som kan göras (läs bl a sänkta löner till politikerna 900 000 kr). 

 När kommunfullmäktige slutade kl 23.30 i måndags, stod vi med följande facit:

  1. Den 12:e maj beslutade kommunfullmäktige om nya nämnder i Gnesta från 2015 och vilka ansvarsområden de skulle ha hand om.
  2. 2. I måndags fattades beslut om reglementen för nämnderna, där ansvarsområdena inte stämmer med vad KF beslutade i maj. T ex har Vatten- och avloppsfrågorna flyttats till Kommunstyrelsen och Miljö- och hälsoskydd ligger hos Samhällsbyggnadsnämnden. Det handlar alltså inte om några små förändringar som kommunfullmäktige inte fått tagit ställning till.
  3. Majoriteten har fattat ett beslut om en budget som varken följer reglementena för nämnderna eller med vad KF beslutade i maj.

 Somliga brukar prata om rödgrön röra, i Gnesta handlar det mer om en blåröd  katastrof!

Kukkamariia Valtola Sjöberg
Mats Dellrud

 

 

 

 

One thought on “Vill ni gå på cirkus? Välkomna till Kommunfullmäktige i Gnesta (fri entré)!

  1. Rolig rubrik. Jag gillar ER två. Men vad hjälper det då vi två ändå aldrig kan rösta på er. Kommer att få fler gråa hårstrån framöver att välja ”rätt” alliansparti nu. Skall försöka ta mig till Gnesta nästa år för gratis cirkus. En riktig GOD JUL till er två från: Roland, kallas Fisken, Anette o vår älskade golden Bamse !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*