Vad är syftet att fördröja införandet av nya Pensionärs- och omsorgsrådet?

Vad är syftet med att fördröja arbetet i Pensionärs- och Omsorgsrådet?

Under hösten 2014 beslutades att slå samman nuvarande Kommunala Pensionärsråd och Kommunala Handikappråd, till ett nytt gemensamt råd Pensionärs- och Omsorgsråd. Det nya rådet börjar gälla från 1:a april 2015.

 

Vid föregående Kommunfullmäktige i december, beslutades att skjuta upp valet av politiska ledamöter i rådet till fullmäktigemötet i måndags. Trots det togs inte valet upp på fullmäktige och nu blir arbetet i rådet försenat, eftersom nästa fullmäktige är först 20:E april. Det är särskilt viktigt att komma igång med arbetet i det nya rådet med tanke på att man inte haft något möte i Kommunala Pensionärsrådet under 2015.

 

Nu hoppas jag på att vi är överens om att politiska ledamöter ska väljas på Kommunfullmäktige 20:e april från Kommunstyrelsen och Vuxen- och Omsorgsnämnden samt att Samhällsbyggnadsnämnden väljer en politisk ledamot (eftersom fullmäktige inte ville justera reglementet vid beslutet, så att alla ledamöter skulle väljas av Kommunfullmäktige, så måste Samhällsbyggnadsnämnden välja en egen ledamot).

 

Mats Dellrud

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*