Störande godtycke

Det finns politisk enighet i Oxelösund om att inga hyror ska subventioneras.
Björntorps äldreboende har byggts om av arbetsmiljöskäl. Det tas till intäkt för att omedelbart höja hyrorna med 16 % utan att följa hyreslagstiftningen. Fyra kommunala instanser är inblandade, däribland Kustbostäder. Alla skyller på någon annan. Maxtaxor och andra bidrag gör att det i slutänden endast blir en pensionär som får betala mera direkt ur den egna plånboken. Så varför ska jag bråka? Den pensionären har ju en pension över 16 000 i månaden.

När makten struntar i lagar och bedömer att de inte spelar någon roll för resultatet blir jag rädd och upprörd. På kommunfullmäktige krävde jag i en interpellation att hela proceduren skulle göras om. Det örat ville man inte höra på.
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*