MUF lyfter ungdomsfrågorna

Det är vitaliserande och jättebra att ha ungdomsförbund! När vi jobbade med valprogrammet på Moderaternas senaste styrelsemöte deltog MUF med bra inspel t.ex. om ungdomsbostäder, HBT-information i högstadiet och attraktivare badplatser. MUF betonade vikten av starkare skrivningar mot såväl våld som mobbning. MUF ansåg att mobbning är ett stort problem på Breviksskolan.
Tyvärr stärker Folkhälsoinstitutets undersökning deras uppfattning. Av Sveriges 1182 skolor med högstadium ligger Brevikskolan på 26 plats i mobbningsligan.Fullkomligt oacceptabelt! Här har Utbildningsnämnden, skolans ledning och personal och föräldrara något att sätta tänderna i.
De gamla handlingsplanerna är tydligen bara papperstigrar.

Vi ”gammelmoderater” är stolta över MUF. Majoritetspartiet och vänstern borde fixa sin tillväxt. De behöver också inspiration från ungdomsförbund för att hänga med i utvecklingen, eller?
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*