I denna ljuva sommartid…

I kväll har Kommunfullmäktige terminsavslutning.
Fru ordförande ger mötet guldkant genom att bjuda på musikskolans härliga sommarvisor och kaffe med jordgubbstårta. Fint! God belöning efter att ha plöjt flera hundra sidors beslutsunderlag.

Mötet är odramatiskt men lite historiskt. Det filmas. I morgon är det premiär. Gå in på kommunens hemsida och avnjut föreställningen! Framöver kommer alla Kommunfullmäktigemöten att direktsändas. Vilka nya krav ställer det på oss ledamöter?

Kvällens stora fråga är bokslutet för 2009. Oppositionen har använt sig av minoritetsbordläggning för att hinna läsa och reflektera över revisorernas sextonsidiga berättelser, som vi till skillnad från Socialdemokraterna fick på bordet vid förra mötet.

Jag anser att revisorerna är ovärderliga för oppositionen och borde så vara också för de styrande partierna.

I ärlighetens namn grundar sig min förtjusning delvis på att de som vanligt bekräftar Alliansens och MPs kritik mot det alldeles för höga kostnadsläget. Precis som vi pekar de på behovet att fortsätta spara. Men den onödiga och för kommunen katastrofala skattehöjningen drog helt undan mattan för de styrande att vilja rätta munnen efter matsäcken.

Revisorerna ger också flera konkreta tips, som hjälp till en hållbar god ekonomisk hushållning. Kommer de styrande partierna att nappa på dem?
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*