Festligt i Ockelbo

Det var en upplevelse att fira bröllopet i det röda Ockelbo. Den till ytan rätt stora men till invånarantalet lilla kommunen (6000) hade ansträngt sig att göra en folklig fest med stil och lyckades förträffligt.

Det fanns programpunkter för alla. Jag tillbringade mesta tiden i Wij Trädgårdar, som alltid är något utöver det vanliga. Jag stimuleras av den konstnärliga kreativiteten och hantverksskickligheten i de skiftande trädgårdsanläggningarna. Den här gången var det inte bara trädgårdarna som utmanade utan också Picnic Royal, en ekologisk och närproducerad måltid.

8000 besticklådor från IKEA i rutiga omslag fyllda av allehanda läckerheter. Vad sägs om strömming inlagd i granskott på en bädd av svedjerova, toppad med nässelmajonäs eller vildvinsstek med libbstickamarinerad gurka med nakenhavrekräm smaksatt med pepparrot och vitlök? Bara några exempel på lådans innehåll!

Ortens konditorer med personal hadedukat uppvackra långa bord med hundlokor, lupiner och hundratals tårtor. Jag är ingen stor tårtälskare och behövde därför inte gräma mig över att hela tårtbuffén var utsåld på förköp. Ockelbos specialitet heter Agneta-tårtan. Den ska jag prova någon gång!

Festligheterna i Stockholm visades på storskärm, logistiken var perfekt, stämningen härlig och kommunalrådet utropade ett fyrfaldigt leve för brudparet. Vilken tur att Daniel inte är Oxelösundare! Då hade Vänsterpartiet och många andra här haft problem.
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*