Inte godkänt

Inte godkänt blev betyget för Oxelösund, när SKL tittat på samtliga kommuners webbplatser utifrån ett företagarperspektiv.

Syftet med undersökningen är att kommuner genom jämförelser med andra ska få inspiration, stimulans och hjälp till förbättringar.

Föga förvånande är att tillgänglighet och service till företagare via webben inte är något som ägnats större intresse. Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet visade tidigare i år att Oxelösund sjunkit till plats 263 av 290.

Kommunen anställer nu en kommunikatör och har stora förväntningar på den personens förmåga att trolla. Men tyvärr finns de underliggande problemen kvar.

Den politiska ledningen i kuststaden har hittills inte tagit företagarnas och företagens betydelse för tillväxten riktigt på allvar. Man har nöjt sig med att luta sig mot ett framgångsrikt stålföretag och en förnämlig djuphamn. I övrigt har det främst handlat om att värna de kommunala bolagens intressen, slå vakt om de kommunala monopolen och främja sysselsättningen inom den offentliga sfären. En sådan politik gynnar inte företagande, jobb och tillväxt.

Alliansen vill jobba för att det ska vara lätt att starta och driva företag och att Oxelösund ska rankas bland de 100 bästa kommunerna i Svenskt Näringslivs index.

Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*