Bryt upp de kommunala monopolen

Idag finns bara två alternativa förskolor i Oxelösund. Ett föräldrakorporativ och en privat. Historiskt har de fått kämpa hårt för sin överlevnad. Resten av barnomsorgen, dvs. de andra förskolorna och den pedagogiska omsorgen (familjedaghemmen) drivs i kommunens regi.

Moderaterna vill ha både kommunala och andra driftsformer av den enkla anledningen att kvalitet och effektivitet utvecklas bäst då. Dessutom får anställda flera arbetsgivare att välja emellan. Det brukar vara nyttigt för utveckling av personalpolitik och löner. För att inte tala om värdet av frihet för barn, föräldrar och personal.

Det är fritt fram att etablera förskolor och numera också pedagogisk omsorg för dem som fyller vissa krav och blir godkända. Jag håller tummarna för att flera vill starta egna verksamheter för förskolebarn just här i Oxelösund. Får Alliansen väljarnas förtroende kommer vi att göra vad vi kan för att uppmuntra valfrihet, mångfald, kvalitet och företagsamhet
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*