Jobb och pensioner hör ihop

Idag har Mona Sahlin tagit hjälp av den kloke, sympatiske Ingvar Carlsson. I SvD säger de nej till straffskatt på pensionärer.

De vet naturligtvis lika bra som jag att det inte finns straffskatt på pensionärer. Vad det handlar om är att stimulera alla som kan arbeta att göra det för tillväxten och välfärden. Den pensionär som får, vill och kan arbeta får dubbelt jobbskatteavdrag och blir belöningsskattad i jämförelse med sina yngre kamrater.

Den som väljer pensionärslivet och därmed inte har jobbskatteavdrag kan trösta sig med att slippa kostnader för inkomstens förvärvande. Inga fackföreningsavgifter, inga a-kasseavgifter, inga kostnader för resor till och från jobbet.

Men den stora vinsten för mig och andra pensionärer ligger i att det finns tillräckligt många människor som vill jobba ihop pengar till min pension och tillgodose mitt omsorgsbehov.För detta behövs en politik som stimulerar till arbete.
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*