Nyttan av maktskiften

Folkpartiet, Oxelösund, bloggade i mitten av augusti om nyttan av maktskiften i sig.

Några framträdande socialdemokrater argumenterade emot. Själv har jag alltid varit övertygad om att långa maktinnehav, oavsett färg, är utvecklingshämmande, ger hemmablindhet i stället för nytänkande. Min främsta invändning är risken för (vänskaps)korruption.

I senaste Dagens Samhälle refereras till en Timbrorapport, som ger stöd åt dessa tankar. Makten måste begränsas, maktskiften har ett egenvärde, enligt författaren:

”..exempel på arrogans och maktmissbruk finns också i kommuner med borglig enpartidominans.. ” säger författaren, som bla granskat Vellinge ”…där sitter några få personer med överallt, de styr och ställer och struntar i fullmäktige och den lokala demokratin.”

Jag känner igen Oxelösund i resonemangen. Gör ni?
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*