Nytt syre i Fullmäktige!

Det var glädjande att det blivit så många nya ledamöter i Oxelösunds fullmäktige. Det känns viktigt att det kommer in nytt syre och en fortsatt positiv anda där vi kan jobba för en framtida utveckling av Oxelösund. Att vi tillsammans känner en framtidstro.

För att vi ska komma dit så ser jag fram mot en större öppenhet än tidigare. Det är också något som det tillträdande kommunalrådet Olof Zakrisson lovat. Det känns bra.

Det som känns mindre bra är att vi inte hanterar privata aktörer med större respekt. Det handlar denna gång om en privat aktör som önskar starta en förskola.
Jag respekterar olika ideologier men det är inte speciellt smart att göra som Vänstern. Att försöka sätta käppar i hjulet på något som inte går.
Fri etableringsrätt råder – att då gå ut och så högljutt med spott och spä att någon vill ta risken och även kunna livnära sig på verksamheten.

Socialdemokraterna är lite mer lågmälda och har förmodligen insett att ärendet bör hanteras på ett smartare sätt.

Att driva politik ska vi göra på ett bra sätt och in en bra ton. För mig känns det riktigt spännande när vi får ”kör ingång lite mer på riktigt”
Även om nya fullmäktige har startat sin nya mandatperiod så kommer de nya nämnderna in först efter årsskiftet.

Vi Moderater kommer att medverka till att vi driver Oxelösund framåt i en rätt anda. En anda där alla aktörer känner en tilltro till den politiska viljan och att vi vågar satsa – att visa en tydlig plan vilka mått och steg som vi ska ta under denna mandatperiod men även riktningen mot 2018.

Ser verkligen fram mot den nya mandatperioden

dag.bergentoft
Gruppledare för Moderaterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*