Bakom molnen är himlen alltid blå

Nyheterna den senaste veckan har präglats av Socialdemokraternas kris på riksplanet. Somliga har gjort den till personfrågor. Som gammal kvinnosakskvinna blir jag som vanligt upprörd över skillnaderna mellan hur män och kvinnor behandlas i motgång. Feminister av båda könen, finns någon analys?

Min uppfattning är att S inte tillräckligt bra lyckats hänga med i samhällsutvecklingen. Det märks tydligt på kommunnivå i Oxelösund. Här vill S bestämma åt invånarna, undanhålla oss från att göra egna välfärdsval, disponera stor andel av våra löner genom hög kommunalskatt, producera välfärdstjänsterna i offentlig regi. Inte undra på att de gått kräftgång i alla val sedan 1998. Nya namn förmår inte dölja att politiken motsvarar politikernas men inte väljarnas behov.

Samarbetet mellan S och V på riksnivå var föga lyckosamt. Motsvarande samarbete dem emellan i Oxelösund bådar inte gott för en modernisering, som skulle kunna göra Oxelösund mera lockande att bo i.
Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*