Det lönar sig att ta emot tar råd från de erfarna!

Nu har Oxelösunds kommunfullmäktige tagit beslut om vilka partier som ingår i kommunstyrelsens presidium och där oppositionen fick 2.vice ordförande posten.

Nyvalda kommunalrådet Olov Zakrisson talade klart och tydligt om att han jobbat hårt för den organisation som han presenterade genom nomineringarna. Det var av större vikt att få med sig Vänstern än att ha en god samtalston med oppositionen när det gällde fördelningen av platserna i kommunstyrelsen.

Har pratat med Olov tre gånger innan fullmäktige med ett förslag till lösning. Det har varit en bra samtalston men han ville hellre köra med sitt upplägg som han såg som optimalt och kvalitativt.

Olov tog inte till sig av intern kritik som han fått ta del av, tog inte till sig av kritik från media eller opposition. Tog inte till sig av argumentationen i fullmäktige – fick möjligheten att ändra sitt beslut. Han utmanade ödet och voteringen gav utslaget. Olov gjorde snabbt sin första förlust. 2: vice ordförande i kommunstyrelsen nominerades till Moderaterna och undertecknad.

Tycker själv att det är smartare att lyssna till de erfarenheter som finns. OmOlov varit mer lyhörd så hade han vunnit poäng. Det här var en klar förlust för Olov och jag hoppas innerligen att det var en bra läxa inför framtiden.
Lyssna och värdera – ta råd från erfarna – gå sedan till beslut.

Det här förtroendeuppdraget är absolut inte som att vara chef i en linjeorganisation. Dunka ut sitt budskap med ett genomförande.

Själv känner jag mig ödmjuk inför det beslut som tagits – tack till Er alla som gav mig rösten.

Tillträdande oppositionsråd från den 1 januari 2011.
dag.bergentoft

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*