Bästa tomte – jag önskar bestämma själv

Om några timmar är det julafton. Ute yr snön och jag gläder mig åt att äldre människor tack vare RUT numera kan få hjälp med snöskottningen. Före RUTs tid fanns ingen firma i Oxelösund, som åtog sig sådana jobb.

Svartskottare, javisst men mina bekanta gillar vita tjänster. Dels för att det är renhårigt att betala skatt men också för att det är tryggt att den som utför ett jobb har försäkring vid eventuella olycksfall.

RUT har möjliggjort många privata tjänsteföretag i landet och börjar t o m här i kuststaden få effekter i form av nya små företag. Äldre kan längre bo kvar i sina hem, yngre kan koncentrera sig på sina förvärvsarbeten och köpa hjälp med sådant de inte hinner och orkar klara själva.

Det är tur att RUT inte är frivillig för kommunerna, för då skulle det lika lite som LOV och utmaningsrätt tillåtas i Oxelösund. Här ogillar S och V-politiker vinster och vill fortsätta bestämma mesta möjliga åt alla. De har gått till val på att behålla monopol inom välfärden. Kanske är det därför de tappat väljare de senaste valen. M som vill ha valfrihet har gått framåt. När fyrtiotalisterna behöver hemtjänst vill de troligen ha mera att säga till om själva.

Kanske får det S och V att lyssna med det andra örat 2014?

God Jul önskar Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*