Tillbakablickar och framtidsförhoppningar

Kära läsare! Detta är min sista blogg. Jag tackar ödmjukast för ert intresse och era lärorika kommentarer.

Bara en dag kvar som oppositionsråd! Jag tänker bakåt. Vad har hänt?

Alliansen i Oxelösund har blivit ett begrepp. Vi har drivit en kraftfull oppositionspolitik, dels för att granska makten, dels för att visa att det finns alternativa sätt att tillgodose medborgarnas behov. Detta har underlättats av att vi lyckats få arvoderade gruppledare, oppositionsråd och ett rum i kommunhuset.

Alliansens kommunala frågor har varit valfrihet i välfärden, ordning och reda i ekonomin och samma skatt som i Nyköping.

Tillväxt, jobb, företagande och företagsklimatet har varit andra hjärtefrågor.

Inom välfärden har vi den senaste mandatperioden fokuserat på äldre. Förutom deras rätt till självbestämmande har vi förespråkat olika boendeformer och höjd kvalitet i omsorgen.

Vi kunde ha lagt mera kraft på skolan, där utbildningsresultaten, mobbningen och byråkratikostnaderna lämnar en hel del övrigt att önska.

Likaså borde vi ha jobbat mera med att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare. De anställdas motivation är A och O för kvalitén och resultaten.

Med ett långt socialdemokratiskt styre och en liten behändigt geografiskt avgränsad yta kunde Oxelösund vara den bästa av kommuner. Men hur ser det ut? Ekonomin är usel. Kostnaderna är höga. Utbildningsnivån är låg, ohälsotalet är högt, alkoholkonsumtionen är stor. Skatten är näst högst i länet. Nationella kvalitetsjämförelserna visar flera dåliga värden. Invånarna har inte såmycket att säga till om när de blir beroende av välfärdstjänsterna. Politikerna vill bestämma på detaljnivå åt invånarna.

Men Oxelösund har en underbar natur, fin infrastruktur, världsledande företag, djuphamn, ja många, många konkurrensfördelar. Moderaterna har MUF, många medlemmar, ett starkt väljarstöd och ett Allianssamarbete.
dag.bergentoft blir nu oppositionsråd! Han är en fantastisk människa, lyssnande och drivande och han kommer att göra ett hedervärt jobb. Framtiden är ljus!

Jag önskar alla oavsett partifärg stort nöje och framgång med att göra Oxelösund till den allra bästa kommunen att bo och leva i.

Tack alla som gett mig förtroendet att företräda er politiskt!
Tack också alla belackare, som lärt mig så mycket nytt!

Gott Nytt År!
Agneta
PS.Från Nyårsdagen är jag kommunrevisor, medborgarnas ögon och öron och i den rollen politiskt neutral. DS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*